1asig.ro
1asig.ro

ALLIANZ va achizitiona business-ul de asigurari generale detinut de Westpac in Australia, in schimbul sumei de 534 milioane USD

5 min. / 1.540 cuvinte
ALLIANZ a ajuns la un acord pentru a achizitiona business-ul de asigurari generale detinut de Westpac in Australia, in schimbul sumei de 534 de milioane de dolari, informeaza Reinsurance News. Potrivit sursei citate, ca parte a acestui proces, ALLIANZ si Westpac au incheiat un nou acord exclusiv, pe o perioada de 20 de ani, pentru distribuirea solutiilor de asigurari generale catre clientii Westpac.

PROMO


Astfel, odata ce procesul de achizitie va fi finalizat, ALLIANZ isi va extinde actualul acord de distributie a asigurarilor generale incheiat cu Westpac, pentru a oferi clientilor Westpac produse de asigurari generale marca ALLIANZ. Cele doua entitati colaboreaza din 2015, iar cel mai recent acord va ajuta ALLIANZ sa isi creasca ponderea pe piata de asigurari din Australia.

"Suntem incantati sa ne consolidam si mai mult pozitia pe piata australiana de retail si ne bucuram sa ne extindem relatia cu Westpac", a declarat, pentru sursa citata, Oliver BATE - Chief Executive Officer (CFO), ALLIANZ SE.

In cadrul noului acord de distrubutie, incheiat pe o perioada de 20 de ani, ALLIANZ va emite, alaturi de produsele existente de asigurare pentru autovehicule, rulote si remorci, si o suita de produse personale de asigurare, inclusiv pentru locuinte si continutul acestora.

"Westpac a fost un parteneri de afaceri pe termen lung pentru ALLIANZ si suntem incantati sa incheiem acest nou acord. Ambele companii impartasesc valori aliniate, in special in ceea ce priveste o abordare de design si distributie centrata pe client, folosind inovatia si tehnologia ca facilitatori cheie pentru satisfactia clientilor, asa ca aceasta este o oportunitate fantastica. La nivel local si global, ALLIANZ este un partener de bancassurance dovedit si ne-am luat angajamentul de a investi in continuare in acest canal. Expertiza noastra digitala in asigurari ne va ajuta sa oferim protectie de valoare clientilor Westpac", a precizat si Richard FELEDY - Managing Director, ALLIANZ Australia.

In momentul aprobarii tranzactiei, angajatii Westpac se vor alatura echipei ALLIANZ. Cele doua entitati se afla, in momentul de fata, in plin proces de obtinere a tuturor aprobarilor necesare din partea autoritatilor de reglementare. Mass-media internationale noteaza ca este de asteptat ca procesul de achizitie Westpac sa fie definitivat la jumatatea anului viitor.

813 accesari