1asig.ro
1asig.ro

ALLIANZ majoreaza la 1,1 miliarde EUR estimarea privind pierderile provocate de inundatiile din Europa

5 min. / 1.540 cuvinte

Grupul global de asigurari si reasigurari ALLIANZ si-a majorat cu 22%, la 1,1 miliarde de euro, estimarea privind pierderile brute provocate atat de impactul furtunii Bernd in Europa, cat si de impactul inundatiilor severe care au afectat regiunea, informeaza Artemis. Anterior, ALLIANZ estimase la 900 milioane de euro pierderile provocate de inundatiile din Europa.

Potrivit sursei citate, e probabil ca, desi pierderea bruta a crescut cu 22%, impactul net pentru ALLIANZ sa ramana aproximativ acelasi. Suma de 1,1 miliarde EUR include si pierderile suferite de AGCS (ALLIANZ Global Corporate & Specialty). ALLIANZ se asteapta ca aproximativ 700 milioane de euro din pierderile generate de inundatii sa provina din Germania, tara cea mai afectata de precipitatiile si inundatiile aduse de furtuna Bernd.

AGCS se asteapta la cereri de despagubire de peste 100 milioane EUR din partea clientilor din Germania si Benelux. Totodata, ALLIANZ subliniaza ca a platit despagubiri de 917 milioane EUR dupa inundatiile din 2002 (furtuna Ilse), care, incluzand cresterile de pret, ar putea insemna, astazi, 1,76 miliarde EUR.

"In functie de valoarea folosita pentru inundatiile din 2002, cea de atunci sau cea actuala, Ilse sau Bernd este cel mai mare eveniment de pana acum din intreaga istorie a ALLIANZ", explica Thorsten FROMHOLD - Head of Portfolio Management & Retrocession, ALLIANZ Re.

Nu in ultimul rand, ALLIANZ sustine ca se preconizeaza ca inundatii precum cele inregistrate, in luna iulie, in Europa vor fi mai frecvente din cauza schimbarilor climatice.

"Stim ca o atmosfera mai calda poate retine mai multi vapori de apa si ca evenimentele cu precipitatii abundente vor avea loc mai frecvent. Potrivit celor mai recente cercetari, schimbarile climatice pot face ca unele sisteme de presiune scazuta sa stagneze si sa ramana deasupra unei regiuni, ceea ce duce la cantitati mari de precipitatii intr-o perioada relativ scurta de timp", puncteaza Katherine WENIGMANN - Natural Catastrophe Risk Expert, ALLIANZ Re.

723 accesari