1asig.ro
1asig.ro

ALLIANZ a finalizat procesul de achizitie a unor operatiuni specifice ale SulAmerica in Brazilia

5 min. / 1.540 cuvinte
ALLIANZ a finalizat achizitia operatiunilor auto si Property & Casualty ale companiei braziliene SulAmerica, in cadrul unei tranzactii in valoare de aproximativ 500 de milioane de euro. Tranzactia fusese anuntata in august 2019, cand gigantul german puncta ca, prin intermediul acestei operatiuni, va ajunge unul dintre cei mai importanti trei asiguratori din Brazilia.

PROMO


La vremea respectiva, ALLIANZ sublinia ca, prin intermediul acestei achizitii, va atinge o cota de piata de 15% pe segmentul auto si una de 9% pe Property & Casualty, in Brazilia. Mai mult, acest proces va ajuta ALLIANZ sa isi extinda atat amprenta geografica in regiune, cat si oferta de servicii pentru clienti. Se pare ca acest acord reprezinta cea mai importanta investitie a gigantului german in Brazilia.

"Cu ajutorul SulAmerica, obtinem o pozitie de lider pe o piata Property & Casualty in crestere, in cea mai mare economie din America de Sud. De asemenea, acest proces reprezinta si o oportunitate excelenta de a implementa tehnologii digitale si de a oferi cele mai bune solutii pentru brokerii si clientii locali", sustine Ivan DE LA SOTA - Member of the Management Board, ALLIANZ & Chief Business Transformation Officer.

Pe langa liniile de business, ALLIANZ va incorpora si capital intelectual, sisteme tehnologice, dar si canale de distributie, alaturi de toate celelalte pasive si active. Potrivit ALLIANZ, informatiile combinate pe zonele auto si Property & Casualty, care vin odata cu aceasta achizitie, vor stimula oportunitatile de diversificare a afacerii printr-o vanzare de tip cross-selling in noua baza de clienti.

"Intr-un moment plin de provocari, profesionistii ambelor parti au dat dovada de calitate, profesionalism si performanta exemplare in aceasta operatiune. Acest lucru a permis finalizarea tranzactiei inainte de termen si consolidarea brandului ca unul de referinta in Brazilia", spune Eduard FOLCH - CEO, ALLIANZ Brazil.

La inceputul acestui an, gigantul german a incheiat o tranzactie in valoare de aproximativ 377 de milioane de euro cu grupul bancar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), pentru a infiinta, in Spania, o entitate comuna de bancassurance.

Acest lucru presupune, printre altele, exclusivitatea unui acord de distributie pe termen lung, care permite ALLIANZ sa comercializeze produse de asigurare pe segmentul Property & Casualty prin reteaua bancara BBVA din Spania.

318 accesari