1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ALLIANZ-TIRIAC pune la dispozitia ...

ALLIANZ-TIRIAC pune la dispozitia clientilor un asistent virtual care ofera recomandari medicale

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, liderul pietei de asigurari de sanatate, elimina barierele, generate de criza coronavirusului, in ingrijirea sanatatii si pune la dispozitia clientilor sai un asistent virtual, DoctorChat, care ofera, in doar cateva minute, raspunsuri la probleme sau ingrijorari medicale, fara programare, a anuntat compania.

DoctorChat, o solutie inovatoare bazata pe inteligenta artificiala, este rezultatul unei colaborari cu Allianz Partners, parte a Allianz Group.

Potrivit companiei, ceea ce diferentiaza DoctorChat de alte servicii de consultanta medicala la distanta este usurinta in accesare, rapiditatea cu care sunt generate raspunsurile, precum si faptul ca accesul la recomandarile medicilor generalisti se face direct prin SMS sau prin aplicatiile favorite ale clientilor, precum WhatsApp, Telegram sau Viber. Serviciul poate fi accesat 24/7 si nu necesita instalarea unei aplicatii dedicate.

Prin intermediul DoctorChat poate fi adresata orice preocupare referitoare la starea de sanatate, de la intrebari precum "Cum sa interpretez rezultatul acestor analize de sange?", "Am uitat sa imi iau medicamentatia la timp, cum trebuie sa procedez?", pana la "Pot fi urmatoarele simptome .... semnele unei infectari cu coronavirus?".

Serviciul este disponibil deja tuturor clientilor care detin o asigurare de sanatate ALLIANZ-TIRIAC, iar numarul de intrebari care pot fi adresate este nelimitat.

"Contextul actual ne-a dovedit inca o data cat de importanta este ingrijirea sanatatii, dar in acelasi timp a ridicat dificultati pentru pacienti in accesarea unor servicii medicale de rutina. Prin intermediul DoctorChat, clientii cu asigurari de sanatate oferite de Allianz-Tiriac pot avea acces rapid la sfatul medicului printr-un SMS, fara a fi necesara o conexiune la internet sau un telefon inteligent. Eliminam astfel ingrijorarile inutile ale clientilor nostri si oferim o alternativa la accesarea de informatii neavizate de pe internet", a declarat Marilena BARLIGA, Director Market Management si Comunicare, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari.

Pentru a accesa DoctorChat, clientii trebuie sa urmeze doi pana la patru pasi simpli, in functie de mijlocul de comunicare ales. Astfel, la conectarea prin aplicatia favorita pasii sunt urmatorii:
  1. Se activeaza contul DoctorChat pe site-ul allianz-tiriac.abi.ai
  2. Se introduce CNP-ul, numele, numarul de telefon si adresa de e-mail
  3. Se selecteaza aplicatia de comunicare preferata (WhatsApp, Viber, Telegram)
  4. Se poate incepe o conversatie cu DoctorChat.
In cazul in care clientii nu dispun de o conexiune la internet, activarea DoctorChat se face prin trimiterea unui SMS care contine CNP-ul la numarul de telefon +40 371 700 807. Dupa trimiterea SMS-ului clientii pot incepe sa utilizeze DoctorChat.

Tehnologia de inteligenta artificiala pe care se bazeaza DoctorChat presupune un proces de invatare automata care face ca platforma sa se imbunatateasca cu fiecare interactiune, asigurand totodata alocarea celui mai bun medic in functie de situatie.

Toate informatiile transmise prin DoctorChat sunt criptate, confidentialitatea conversatiilor este asigurata, iar numele si detaliile de contact ale utilizatorilor nu sunt transmise fara permisiune nici macar medicilor care trateaza cazurile respective, precizeaza asiguratorul.

ALLIANZ-TIRIAC este parte a grupului german ALLIANZ, cu o prezenta pe piata locala de peste 25 de ani.

Vanzarile ALLIANZ-TIRIAC Asigurari au avansat cu 10% in primul trimestru din 2020 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut si au depasit 393 milioane de lei. Cele mai importante contributii la cresterea vanzarilor totale le-au avut segmentele de asigurari de viata, sanatate si proprietati. Subscrile politelor de sanatate au crescut cu 25%.

La finele anului 2019, statisticile privind evolutia pietei de asigurari private de sanatate au indicat prime brute subscrise in valoare de aproximativ 372 milioane de lei, in crestere cu 11% fata de 2018, potrivit datelor ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
INFOGRAFIC: Peste un sfert dintre romani sunt mai interesati de asigurarile de sanatate ca urmare a pandemiei COVID-19