1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ALLIANZ-TIRIAC lanseaza o noua asigurare auto, care imbina RCA si CASCO

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari si-a propus sa simplifice pachetele de produse si a inceput aceasta "calatorie" cu segmentul auto, unde propune proprietarilor de masini, incepand cu 20 februarie a.c., o noua asigurare auto, dedicata persoanelor fizice, ce contine atat asigurarea auto obligatorie - RCA, cat si acoperiri auto facultative - CASCO, sub forma de pachete.

In acest caz, clientii vor putea beneficia de o reducere de pret, in functie de pachetul ales.

Cu acest nou produs, compania si-a propus o crestere de aproximativ 10% a numarului de clienti auto.

"Suntem in fata unei calatorii pe care ne-am asumat-o, o calatorie de simplificare a portofoliului de produse. Si aici ma refer in special la segmentul de piata retail. Momentul de astazi, desi este focusat pe asigurarea auto, priviti-o ca un prim pas intr-o calatorie mai lunga, in care ne propunem sa facem un salt calitativ in simplificarea produselor pentru clientii persoane fizice. Este un pas indraznet. (...) Daca stam de vorba cu clientii nostri existenti sau potentialii nostri clienti aflam ca simplitatea va castiga intotdeauna in fata complexitatii", de declarat, luni, Virgil SONCUTEAN, Directorul General al ALLIANZ-TIRIAC, in cadrul unei conferinte de presa.

Produsul auto de la ALLIANZ-TIRIAC porneste de la asigurarea obligatorie legala RCA si continua cu 4 pachete predefinite - Confort, Plus, Extra si Max-, complementare RCA, la care se adauga progresiv, in functie de nevoile clientului, acoperiri asociate riscurilor auto pentru proprietarul vehiculului, sofer si pasageri, respectiv "accidente persoane", "protectie juridica", "asistenta rutiera" si acoperiri care, in mod uzual, se regasesc in asigurarea CASCO.

Produsul de asigurare ofera acoperire atat pe teritoriul Romaniei, cat si in strainatate, in tarile in care este aplicat sistemul Carte Verde.

"Este timpul sa facem un pas vizibil catre simplificarea produselor noastre pentru a usura decizia cumparatorului. Suntem prea complicati cand vine vorba de produsele de asigurare atat din perspectiva complexitatii produselor, cat si din perspectiva accesibilitatii conditiilor contractuale. Stim deja de la clientii nostri ca timpul este foarte important. Acestia au nevoie de un mod facil si rapid prin care sa isi aleaga un produs de asigurare pentru lucrurile care conteaza, de preferat, de la aceasi companie care le-a castigat increderea. Suntem convinsi ca noul produs de asigurare auto reprezinta un pas indraznet pentru industrie si implicit pentru consumatorii din Romania. Insa, de-a lungul celor 25 de ani de activitate, compania noastra a fost deschizatoare de drumuri si ne dorim sa ramanem un reper in piata de asigurari. Noul produs de asigurare auto le ofera clientilor oportunitatea de a alege un produs complet, cu acoperirile pe care le considera necesare, usor de ales, de achizitionat, de platit, avand un singur punct de contact", spune Virgil SONCUTEAN.

Noul produs auto si platforma de ofertare si emitere sunt construite in aceeasi directie a simplificarii, reducand semnificativ timpul printr-o interfata unica de vanzare RCA+CASCO, oferind transparenta in ceea ce priveste preturile aferente fiecarui pachet si pretul RCA de sine statator, reducand eforturile de decizie privind acoperirile necesare si potrivite.

Potrivit reprezentantilor ALLIANZ, clientii pot beneficia de o reducere medie de 4% din polita CASCO.

"Implementarea noului produs de asigurare auto pentru toate segmentele de clienti si pentru toate canalele noastre de distributie se va face in timp, pe parcursul urmatoarelor luni. Conform legii, clientii isi pot achizitiona asigurarea auto obligatorie separat de asigurarea facultativa CASCO. Clientii care isi doresc sa achizitioneze de la ALLIANZ-TIRIAC o asigurare CASCO, avand polita RCA in vigoare, incheiata la ALLIANZ-TIRIAC sau la alta companie, pot alege noul produs auto, pentru o perioada subanuala ramasa pana la expirarea RCA, respectiv pana la alinierea celor doua asigurari auto. In egala masura, clientii cu un RCA deja in vigoare pot opta, in continuare, pentru produsul CASCO, disponibil on-line, prin allianzdirect.ro. Am avut in vedere fiecare situatie in parte si am implementat solutii pentru nevoile fiecarui client", explica Aurel BADEA, Director Arie tehnica, ALLIANZ-TIRIAC.

Studiile si analizele locale si regionale intreprinse de catre reprezentantii Grupului ALLIANZ au evidentiat faptul ca proprietarii de autovehicule opteaza, in general, pentru anumite tipuri de acoperiri, unificate in 3, maximum 5 pachete prestabilite, astfel incat procesul decizional sa fie cat mai simplu. De asemenea, din perspectiva eficientei, conform acelorasi studii, clientii prefera sa incheie majoritatea asigurarilor la o singura companie de asigurari care sa le ofere toate serviciile conexe de care au nevoie, avand un singur punct de contact si posibilitatea realizarii platilor la aceeasi data, prin aceeasi modalitate.

In functie de pachetul ales disponibil prin noua asigurare auto, clientul va beneficia de acoperiri diverse, de la daune sau vatamari cauzate altor persoane, la protectie juridica in legatura cu accidentele auto, atat de necesara in Romania, asistenta rutiera de baza sau extinsa, protectie pentru avarii si furt. Astfel, indiferent de situatie, acoperirile incluse in pachete ii ofera clientului sentimentul ca detine un control asupra situatiei si are alaturi un partener de incredere pe care il poate contacta la orice ora, in situatii de asistenta rutiera, spre exemplu, chiar si pentru intrebari legate de conditiile de drum pe un anumit traseu, cele mai apropiate benzinarii sau unitati de service autorizate sau companii de inchirieri auto din zona de interes.

Pachetul minim al noii asigurari auto contine produsul RCA si clauza optionala Decontare Directa. Pachetul CONFORT ofera, pe langa RCA, o serie de acoperiri suplimentare de baza precum asistenta rutiera si accidente persoane, dar si protectie juridica. Pachetul PLUS ofera acoperire impotriva efectelor externe, precum: fenomene naturale, incendiu, explozie si daune provocate de animale, plus acoperirile din pachetul Confort cu varianta extinsa pentru asistenta rutiera si accidente persoane. Pachetul EXTRA include acoperirile din pachetul Plus si, suplimentar, acoperiri pentru furt, vandalism, elemente vitrate. Pachetul MAX este cel mai cuprinzator si ofera protectie impotriva daunelor cauzate de clientul insusi si de alte evenimente neprevazute. Acopera, pe langa riscurile din pachetul Extra, si riscuri produse de coliziune, zgariere, rasturnare, cadere de corpuri pe vehicul dar si protectia pretului de achizitie pentru vehicule noi.

Produsul poate avea fransiza intre 0 si 200 euro per eveniment. Clientii fara daune vor avea automat fransiza zero, au spus oficialii companiei.

Conform lui Aurel BADEA, circa 70% dintre clientii ALLIANZ-TIRIAC au ambele polite auto - RCA si CASCO.

Potrivit reprezentantilor ALLIANZ-TIRIAC, compania a facut un studiu, care arata, printre altele, ca 75% dintre respondenti spun ca produsele de asigurari trebuie imbunatatite. De asemenea, 60% dintre clienti isi doresc produse impachetate.