1asig.ro
1asig.ro
ALLIANZ-TIRIAC lanseaza o ...

ALLIANZ-TIRIAC lanseaza o asigurare de viata unit-linked cu prima unica in lei

5 min. / 1.540 cuvinte
In baza parteneriatului strategic cu UniCredit Bank, ALLIANZ-TIRIAC a anuntat lansarea Optim Invest, o asigurare de viata unit-linked cu prima unica in lei si valoare ce poate ajunge la maturitate la 122%.

Optim Invest se adreseaza clientilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani. Prima minima per contract este de 10.000 de lei, iar suma maxima ce poate fi investita de un singur client este de 240.000 de lei.

Produsul de investitii bazat pe asigurare a fost creat de ALLIANZ-TIRIAC si este distribuit prin intermediul UniCredit Bank. Produsul ofera clientilor oportunitatea de a investi o parte din prima de asigurare pentru achizitia de unitati din instrumentul financiar structurat emis de UniCredit Bank A.G.*, care combina investitia in obligatiuni cu cea intr-o optiune avand ca activ suport indicele bursier EURO STOXX 50. Componenta investitionala a produsului genereaza deopotriva o valoare la maturitate de 122% din numarul de unitati achizitionate, precum si un potential castig suplimentar determinat de evolutia indicelui EURO STOXX 50 pe urmatorii 10 ani, precizeaza asiguratorul.

In plus, Optim Invest include si o componenta de asigurare de viata, iar in cazul unui eveniment neasteptat, beneficiarul politei incaseaza suma asigurata plus valoarea contului investitional. Suma asigurata este de 100% din prima de asigurare, in cazul decesului ca urmare a unui accident, si de 10% din prima de asigurare, in cazul decesului din boala.

"Produsul dezvoltat in baza parteneriatului cu UniCredit Bank este o alternativa de investitie in actualul mediu economic cu dobanzi scazute, dar si o solutie pentru a-i proteja pe cei dragi in cazul aparitiei unui eveniment nedorit. Optim Invest se pliaza perfect pe nevoile clientilor care vor sa investeasca pentru sustinerea planurilor financiare pe termen mediu si lung sau sa economiseasca pentru pensie sau pentru siguranta financiara a copiilor. Cu Optim Invest, clientii beneficiaza de expertiza a doua companii puternice, specializate in managementul riscului - ALLIANZ-TIRIAC - si al investitiilor - UniCredit Bank", a declarat Virgil SONCUTEAN, CEO, ALLIANZ-TIRIAC:

De asemenea, Laura CRINTEA, Head of Insurance Strategic Partnerships and Business Development, UniCredit Bank, a precizat: "Vrem sa oferim clientilor nostri care cauta solutii alternative de diversificare a investitiilor produse cat mai interesante si relevante pentru ei. Produsul propus de ALLIANZ-TIRIAC, bazat pe un instrument financiar emis de Unicredit Bank A.G., imbina in mod fericit atat avantajele unui produs de investitie de risc mediu, oferind protectie capitalului investit, precum si confortul dat de asigurarea de viata inclusa".

Pentru informatii complete privind produsul accesati ALLIANZ-TIRIAC.

Note: Prin "asigurare de viata uni-linked" se intelege produs de investitii bazat pe asigurari (in sensul legii 236/2018).

* HypoVereinsbank este cea mai importanta banca din Germania si face parte din Grupul UniCredit, o banca comerciala paneuropeana de succes. Pornind de la pozitia sa de lider in sectorul bancar, ofera produse si servicii care respecta cele mai noi standarde - 24/7, online, prin echipamente mobile si prin intermediul filialelor sale.

4.872 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO