1asig.ro
1asig.ro
ALLIANZ-TIRIAC include COVID-19 in ...

ALLIANZ-TIRIAC include COVID-19 in riscurile acoperite de asigurarile de calatorie si elimina restrictiile de varsta pentru politele clasice

5 min. / 1.540 cuvinte
ALLIANZ-TIRIAC a anuntat ca include riscul de infectare cu noul coronavirus (COVID-19) in acoperirile politelor de calatorie in strainatate, aflate in vigoare sau nou incheiate. In cazul politelor in vigoare, acoperirea va fi extinsa fara niciun cost suplimentar, pentru clientii care detin o asigurare pentru calatorie unica in scop turistic sau o asigurare pentru calatorii multiple.

PROMO


Politele de calatorie emise de ALLIANZ-TIRIAC vor acoperi cheltuielile medicale si de repatriere aferente imbolnavirii cu COVID-19, iar pentru clientii care aleg clauza storno vor fi acoperite si cheltuielile aferente anularii sau intreruperii calatoriei. Exceptie fac calatoriile in SUA si Canada, precum si cele in tari aflate in stare de urgenta in ziua anterioara intrarii in vigoare a fiecarui risc asigurat. Riscul este insa acoperit daca starea de urgenta este declarata atunci cand asiguratul este deja in tara de destinatie.

Totodata, ALLIANZ-TIRIAC a decis sa elimine restrictiile de varsta la incheierea politelor de calatorie clasice, care au drept scop protectia in cazul unei calatorii unice.

"Asigurarile sunt despre a oferi ajutor oamenilor atunci cand au cea mai mare nevoie. De aceea, la ALLIANZ-TIRIAC cautam permanent solutii care sa ii ajute pe clienti sa depaseasca mai usor provocarile aduse de pandemia COVID-19. Extinderea acoperirilor politelor de calatorie face parte dintr-un intreg set de masuri prin care am dovedit ca punem oamenii pe primul loc, indiferent de situatie", a declarat Melania STANCIOIU, Director al Diviziei Subscriere si Management Portofoliu Asigurari Viata si Sanatate al ALLIANZ-TIRIAC.

"De la debutul pandemiei de coronavirus in Romania, ALLIANZ-TIRIAC a introdus masuri suplimentare de sprijinire a clientilor, menite in primul rand sa permita acces in siguranta, de la distanta, la serviciile oferite. Printre acestea se numara: implementarea unui proces de solutionare online a daunelor, pe toate liniile de business, servicii gratuite pentru clientii cu asigurari de sanatate precum consultanta medicala la distanta sau DoctorChat - un asistent virtual care ofera sfaturi medicale non stop direct de pe SMS sau aplicatia de mesagerie favorita (WhatsApp, Telegram sau Viber)", precizeaza compania.

Valoarea totala a primelor brute subscrise de ALLIANZ-TIRIAC Asigurari a atins 688 milioane lei in primul semestru al anului, in usoara scadere de 1,6%. Insa, vanzarile de asigurari de viata, sanatate si proprietati au crescut, in ciuda impactului crizei generate de pandemia de coronavirus. In S1 2020 compania a platit despagubiri de peste 338 de milioane de lei clientilor si tertilor pagubiti.

4.431 accesari