1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ALLIANZ-TIRAC in 2020: Asigurarile ...

ALLIANZ-TIRAC in 2020: Asigurarile de viata au avut cel mai mare ritm de crestere, in timp ce subscrierile generale au fost afectate de criza COVID-19

ALLIANZ-TIRIAC a raportat, in 2020, prime brute subscrise totale ce au depasit 1,32 miliarde de lei, in scadere cu 3,7% fata de 2019, in timp ce profitul operational s-a imbunatatit cu 15% si a insumat 154 milioane de lei.

"Diminuarea vanzarilor totale a fost cauzata de restrangerea businessului de asigurari generale, in special pe segmentul asigurarilor de calatorie, afectate de criza COVID-19, dar si a scaderii subscrierilor din politele auto", a explicat compania.

Pe de alta parte, subscrierile din asigurari de locuinta s-au majorat cu 11%. Pe fondul pandemiei, locuinta a devenit mai mult decat spatiul de relaxare si petrecere a timpului cu familia, iar interesul pentru protejarea casei a crescut.

Dincolo de efectele negative evidente, pandemia COVID-19 a generat si oportunitati pentru o crestere mai ampla in zona asigurarilor de viata, romanii fiind mai receptivi in a proteja ceea ce conteaza mai mult: viata lor si bunastarea celor dragi. La nivelul ALLIANZ-TIRIAC, vanzarile de asigurari de viata au avut cea mai mare rata de crestere, de aproape 14%, in conditiile in care subscrierile la nivel de piata au scazut in 2020.

"Am incheiat un an dificil, fara surprize. ALLIANZ-TIRIAC a demonstrat inca o data ca este un business solid, care livreaza performanta. Am reusit intr-un mediu volatil si incert sa avem vanzari comparabile cu anul anterior, sa ne imbunatatim profitabilitatea operationala si sa crestem numarul de clienti. Si cel mai important, datorita colegilor mei si profesionalismului lor, am ramas alaturi de clienti si parteneri, ne-am respectat promisiunile si am oferit siguranta. Anul 2020 a insemnat pentru ALLIANZ-TIRIAC si deschiderea unui nou capitol din povestea sa prin semnarea primei achizitii. Tranzactia de preluarea a GOTHAER Romania este o confirmare a angajamentului nostru fata de piata locala si un pas inainte in strategia de consolidare a pozitiei ALLIANZ-TIRIAC. Asadar, pentru 2021 avem toate motivele sa fim optimisti si increzatori", a declarat Virgil SONCUTEAN (foto), CEO al ALLIANZ-TIRIAC.

Pandemia COVID-19 nu a afectat capacitatea ALLIANZ-TIRIAC de a-si onora promisiunile, iar despagubirile platite in 2020 au insumat 695 milioane de lei.

Rata combinata s-a situat la 91,5%, in scadere usoara fata de 2019. Portofoliul echilibrat si disciplina costurilor operationale sunt principalii factori care au influentat in mod pozitiv rata combinata. In perioada starii de urgenta a existat un impact pozitiv si din perspectiva frecventei mai reduse a daunelor, insa acesta a fost anulat de severitatea in crestere.

In 2020, ALLIANZ-TIRIAC a pus oamenii pe primul loc - clienti, angajati, parteneri si comunitate - iar in acelasi timp a ramas consecventa principiilor sale de a oferi produse si servicii adaptate nevoilor clientilor.

"Pentru a permite clientilor sa aiba grija in continuare de sanatatea lor am introdus gratuit in acoperirile politelor de sanatate servicii de consultanta medicala la distanta. Am extins acoperirile politelor de calatorie in strainatate prin includerea riscului de infectare cu COVID-19, am dezvoltat serviciul de solutionare digitala a daunelor Claims Tracker pentru toate asigurarile auto. Printre produsele nou lansate in plina pandemie se numara asigurarea de raspundere pentru magistrati si asigurarea de raspundere pentru persoane fizice", spun oficialii companiei.

In 2021, ALLIANZ-TIRIAC va intensifica actiunile de simplificare, in beneficiul clientilor, angajatilor si partenerilor de distributie. Prima initiativa de simplificare din 2021 a vizat procesul de achizitie a asigurarilor auto prin reducerea la jumatate a numarului de intrebari adresate clientilor pentru emiterea unei polite. Acum, in mai putin de 5 minute si dupa maximum 11 intrebari, clientii persoane fizice primesc asigurarea auto, My Car (Casco si RCA) sau RCA, direct pe e-mail. Achizitia simplificata este disponibila agentilor si partenerilor brokeri.

Nota: Finalizarea tranzactiei de preluare a GOTHAER Romania, semnata in decembrie 2020, este conditionata de obtinerea aprobarilor din partea autoritatilor.