1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ALLIANZ SE anunta rezolvarea investigatiilor guvernamentale americane privind Structured Alpha, prin recunoasterea vinovatiei de catre AGI U.S.

ALLIANZ SE anunta, prin intermediul unui comunicat de presa, ca subsidiara sa indirecta ALLIANZ Global Investors U.S. LLC ("AGI U.S.") a incheiat, in 17 mai 2022, intelegeri cu Departamentul de Justitie al SUA ("DOJ") si cu Comisia pentru Valori Mobiliare si Bursa ("SEC") in legatura cu problema Structured Alpha.

Astfel, in conformitate cu rezolutia DOJ, AGI U.S. va pleda vinovat la un capat de acuzare pentru frauda penala in domeniul valorilor mobiliare, iar rezolutia SEC stabileste ca AGI U.S. a incalcat legile relevante din SUA privind valorile mobiliare. Aceste intelegeri rezolva in totalitate investigatiile guvernamentale americane privind chestiunea Structured Alpha pentru ALLIANZ.

Declaratia de fapte ("the statement of facts") care insoteste rezolutia DOJ precizeaza ca abaterea penala privind fondurile Structured Alpha s-a limitat la cateva persoane din cadrul Structured Alpha Group al AGI U.S. care nu mai sunt angajate ale companiei si ca ancheta DOJ nu a constatat nici o cunoastere sau participare la aceasta abatere la ALLIANZ SE sau la orice alta entitate din cadrul ALLIANZ Group.

Recunoasterea vinovatiei va avea drept rezultat descalificarea AGI U.S. de a oferi consultanta fondurilor mutuale inregistrate in SUA si anumitor tipuri de fonduri de pensii dupa expirarea unei perioade de scutire temporara. ALLIANZ se astepta ca, in cursul aceleiasi zile (17 mai), SEC sa emita derogari care sa asigura ca solutia AGI U.S. cu DOJ nu va avea nici un impact asupra activitatilor comerciale ale PIMCO si ALLIANZ Life.

ALLIANZ SE a semnat un memorandum de intelegere in vederea incheierii unui parteneriat strategic pe termen lung, care include o tranzitie a activitatilor de gestionare a investitiilor AGI U.S., cu un volum de active gestionate in prezent de aproximativ 120 miliarde USD, catre un nou partener din SUA. Activitatile transferate nu includ nici o parte a Grupului de produse structurate, care a fost dizolvat anterior. Drept contraprestatie pentru acest transfer, ALLIANZ Global Investors va primi o participatie in entitatea extinsa si acorduri de distributie incrucisata pe termen lung la nivel mondial. Executarea acordurilor definitive este vizata in urmatoarele saptamani.

In legatura cu aceste intelegeri, AGI U.S. va plati 174,3 milioane USD in contul DOJ si alte 675 milioane USD ca penalitate catre SEC, suma care poate fi utilizata, intr-o parte, ca despagubire pentru investitori. Alte obligatii banesti abordate de DOJ si SEC au fost sau vor fi satisfacute prin compensatiile de aproximativ 5 miliarde USD platite investitorilor Structured Alpha. Orice astfel de sume de platit si cele 5 miliarde USD ca despagubiri au fost deja reflectate in provizioanele stabilite pentru 2021 si T1 2022.

Comunicatul ALLIANZ SE este disponibil AICI.