1asig.ro
1asig.ro

ALLIANZ: Reasiguratorii trebuie sa evolueze pe fundalul unui peisaj de securitate cibernetica

5 min. / 1.540 cuvinte
Pe fondul pandemiei COVID-19, teama de potentiale incidente cibernetice a crescut, subliniind nevoia ca reasiguratorii si brokerii sa evolueze pe fundalul unui peisaj de securitate cibernetica, noteaza ALLIANZ. Ingrijorarile au aparut dupa ce tot mai multe companii au fost nevoite sa adopte munca de la distanta, ca urmare a masurilor de carantina impuse de autoritati in legatura cu pandemia COVID-19.

PROMO


Avand in vedere ca, in aceasta perioada, multi angajati lucreaza de acasa si multi elevi invata in mediul virtual, serverele VPN (Virtual Private Network) ale companiilor au devenit tot mai importante atat pentru companii, cat si pentru unitatile de invatamant, iar securitatea si disponibilitatea acestor servere va fi, in viitor, o preocupare majora, mai arata sursa citata.

Dupa cum puncteaza ALLIANZ, nici companiile de re/asigurare nu sunt imune la atacurile cibernetice, iar asta intrucat infractorii cyber sunt constienti ca re/asiguratorii detin cantitati enorme de date si informatii personale ale asiguratilor, ceea ce, pentru infractorii, este extrem de profitabil. Insa, re/asiguratorii au, la randul lor, cel mai probabil, o acoperire impotriva breselor de securitate si supravegheaza potentialele riscuri viitoare.

Gigantul german subliniaza ca re/asiguratorii trebuie sa fie capabili sa investeasca in propria securitate informatica, deoarece companiile care nu se pot proteja nu se pot astepta sa reprezinte alegerea unui client care sa aiba incredere in ele pentru protectie si consiliere. Avand in vedere cantitatea uriasa de informatii personale, financiare si alte date sensibile detinute de asiguratori, este important ca acestia sa ia masurile adecvate de securitate si sa monitorizeze cu atentie riscurile cyber.

Cyber este inca, relativ, un risc nou, iar reglementarile in acest sens continua sa evolueze. Cum mediul online este intr-o continua evolutie, ALLIANZ le solicita re/asiguratorilor sa sprijine aceste reglementari, dar si sa isi joace in continuare rolul de a proiecta solutii adecvate de asigurare, in calitate de consilieri in gestionarea riscurilor.

Astfel, organizatiile sunt sfatuite sa isi actualizeze politicile si practicile in ceea ce priveste munca de la distanta, in timp ce, in cadrul procesului de re-strategie post-COVID-19, sa prioritizeze securitatea cyber. In legatura cu aceste ingrijorari, un studiu HSB a aratat o crestere a furturilor de identitate, a atacurilor cibernetice si a fraudelor online, in urma carora infractorii cibernetici fura informatii si sume de ordinul milioanelor de dolari.

Pe fondul masurilor de carantina, companiile au fost nevoie, brusc, sa echilibreze forta de munca online, in timp ce se asigurau ca sistemele si retelele raman in siguranta, mai ales in cazul in care erau folosite dispozitivele personale, non-corporative. Mai mult, resursele pentru conferinte video, cum ar fi Zoom si Windows Teams, au devenit, brusc, o tinta pentru infractori, din cauza faptului ca aceste resurse au inregistrat o utilizare accentuata.

Pentru re/asiguratori, mai arata ALLIANZ, exista o oportunitate tot mai importanta de a oferi o protectie adecvata si accesibila impotriva riscurilor cibernetice pentru companiile de toate formele si dimensiunile. Industria cyber continua sa se extinda si, in conditiile in care este de asteptat ca pandemia COVID-19 sa modifice modul in care opereaza multe sectoare, peisajul va continua sa evolueze, iar re/asiguratorii, mai subliniaza ALLIANZ, trebuie sa fie in permanenta atenti la schimbari.

312 accesari