1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ALLIANZ: 90% dintre turistii din SUA sunt dispusi sa achizitioneze o asigurare de calatorie

Un nou sondaj realizat in randul clientilor ALLIANZ Partners USA subliniaza ca asigurarea de calatorie este o prioritate pentru turisti, deoarece 90% dintre acestia declara ca, pentru urmatoarea lor calatorie, iau in calcul achizitionarea unei polite travel, noteaza ITIJ (the International Travel & Health Insurance Journal). Potrivit sursei citate, majoritatea clientilor ALLIANZ intentioneaza sa calatoreasca in viitorul apropiat si au planificate calatorii de vara in destinatii din SUA, Europa si Caraibe.

Numarul croazierelor va creste semnificativ, deoarece aproape o cincime dintre clientii ALLIANZ planuiesc croaziere, in timp ce numai 1 din 10 va alege excursii cu masina. Pandemia COVID-19 si impactul inflatiei sunt principalele preocupari ale clientilor ALLIANZ Travel Insurance.

Asigurarea de calatorie continua sa fie un aspect important pentru calatori, 90% dintre acestia declarand ca este "oarecum probabil" sau "extrem de probabil" sa achizitioneze o polita de calatorie, atunci cand isi rezerva urmatoarea vacanta.

Cand au fost intrebati despre preocuparile legate de calatoriile de vara, primele doua mentionate de catre respondenti au fost "un nou val de COVID-19 care sa provoace probleme/intarzieri in calatorie" (37%) si "testarea pozitiva COVID inainte sau in timpul calatoriei" (24%). Alte preocupari includ "divertismentul si mancarea mai scumpe" (7%) si "preturi mai mari la cumbustibil" (6%).

Clientii ALLIANZ au ramas optimisti in ceea ce priveste calatoriile, 60% dintre ei spunand ca vor calatori in urmatoarele 1 - 4 luni, iar 21% spunand ca vor calatori in urmatoarea luna. Turistii de vara opteaza, in principal, pentru destinatii interne, 46% dintre ei calatorind in SUA, in timp ce 27% dintre turisti aleg sa calatoreasca in Europa. Mexic, Caraibe si Hawaii reprezinta 16% din calatoriile de vara planificate de clienti, iar 5% se indreapta spre Canada.

Pentru a realiza aceste calatorii de vara, transportul aerian continua sa fie modul preferat de transport, 61% dintre respondenti alegand o cursa aeriana catre destinatiile lor. Croazierele au inregistrat un trend pozitiv in comparatie cu anul trecut - 18% dintre clienti raspunzand ca acesta ar fi principalul lor mod de transport, in crestere fata de un sondaj similar din 2021, care observa ca doar 11% dintre respondenti optau pentru croaziere. In ciuda debutului sezonului tipic de calatorii cu masina, condusul a reprezentat doar 11% din planurile de calatorie pentru vara anului 2022.

Totodata, sondajul a mai relevat ca 44% dintre clienti intentioneaza sa mearga la teatru sau sa asiste la un spectacol ca activitate preferata in calatoriile de vara, acestea fiind urmate de concerte si festivaluri de muzica (19%). 15% dintre respondenti au declarat ca vor alege un eveniment axat pe sanatate sau vor vizita un parc tematic, 13% vor participa la un eveniment sportiv, 12% vor fi prezenti la o nunta si 9%, la o conferinta.

"Clientii nostri ne spun ca sunt nerabdatori sa calatoreasca in aceasta vara si sa exploreze destinatiile pe care au asteptat atat de mult sa le viziteze. Dar ei isi iau, de asemenea, masuri de precautie, pentru a-si proteja investitia in calatorii impotriva unor circumstante neprevazute care le-ar putea afecta calatoria. In timp ce COVID-19 continua sa fie o preocupare de top, asigurarea de calatorie poate sa ofere acoperire pentru boli epidemice, uregente medicale si carantine obligatorii ordonate individual, dar si alte anulari neasteptate, intreruperi de calatorie, intarzieri de calatorie si probleme cu bagajele", explica Daniel DURAZO - Director of External Communications, ALLIANZ Partners USA.