1asig.ro
1asig.ro

AIR Worldwide a actualizat modelele pentru riscurile de cutremur si taifun in Japonia

5 min. / 1.540 cuvinte
AIR Worldwide, companie specializata in modelarea riscurilor catastrofale, a actualizat modelele de taifun si cutremur pentru Japonia, pentru a le oferi companiilor de re/asigurari o imagine mult mai cuprinzatoare a riscurilor din regiune, arata Reinsurance News.

PROMO


Modelul pentru cutremur conceput de AIR surprinde seismicitatea tarii prin generarea de evenimente de-a lungul faliilor crustale cunoscute si in interiorul zonelor de subductie, in diferite zone. Modelul actualizat include, printre altele, cele mai noi date HERP (the Headquarters for Earhtquake Research Promotion) si TDRP (the time-dependent rupture possibilities).

"In urma cu 10 ani, cutremurul "megathrust" din Tohuku a devenit cel mai instrumentat seism din istorie, generand date abundente privind miscarea la sol, observatii de daune si date detaliate despre daunele asigurate. Cutremurul din Tohuku a oferit o viziune asupra riscului asociat cu cutremurele "megathrust" atat in Japonia, cat si la nivel global - de exemplu, zona de subductie Hikurangi din Noua Zeelanda, si zona de subductie a Antilelor Mici din Caraibe, acolo unde, cu date istorice limitate, nu pot fi excluse mega-cutremure (cu magnitudine de cel putin 9)", subliniaza Dr. Kazuya FUJIMURA - Vice President and Managing Director, Verisk.

"Niciun model nu poate prezice cand sau daca va avea loc urmatorul mare cutremur in Japonia, insa modelul de cutremur actualizat de AIR pentru Japonia poate contribui la pregatirea pentru pierderile pe care le provoaca un tsunami, oferind o imagine detaliata si exacta a riscului de tsunami in Japonia", a punctat si Dr. Bingming SHEN-TU.

"In 2018 si 2019, 4 taifunuri puternice au lovit Japonia, provocand pierderi asigurate in valoare totala de aproximativ 30 miliarde USD, mai ales prin prisma daunelor provocate de vant si inundatii. Asa cum se intampla dupa orice furtuna majora, am analizat si reanalizat o multime de date meteorologice, dar si date cu privire la expunerea pietei, date despre daune, precum si informatii cu privire la astfel de furtuni anterioare", precizeaza si Dr. Boyko DODOV.

Modelul de taifun conceput de AIR pentru Japonia e un model complet stocastic si bazat pe evenimente, in baza unui catalog AIR pentru tarile modelate in regiune, inclusiv China Continentala, Asia de Sud-Est si Coreea de Sud. Modelul de taifun surprinde, printre altele, si efectele furtunilor tropicale, ale inundatiilor provocate de precipitatii, precum si impactul furtunilor asupra proprietatilor asigurate din Japonia.

1.494 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO