1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

AIG Life isi dezvolta reteaua teritoriala

Compania de asigurari AIG Life a demarat implementarea planului de extindere in regiunea de est si nord-est a Romaniei. Astfel, in ultimul trimestru din 2008, compania a deschis trei noi agentii in orasele Bacau, Suceava si Focsani, relansand in acelasi timp agentia din Iasi, care beneficiaza de acelasi program de dezvoltare ca si noile puncte de lucru. Selectia oraselor unde s-au deschis noile agentii a fost riguroasa si s-a facut pe baza unor studii demografice si a climatului economic regional.

"Am constatat, asa dupa cum am prognozat, ca populatia din aceste zone resimte nevoia de asigurare si protectie, in acelasi timp dispunand de resursele financiare necesare pentru a-si asigura viata si un nivel de trai constant, fara oscilatii determinate de evenimente neplacute. In conditiile economice instabile din prezent, nevoia de asigurare este ridicata, intrucat presiunea sociala in caz de imbolnavire, de exemplu, este mai mare. Semnificatia unui astfel de serviciu financiar creste in acest context, intrucat in cazul producerii evenimentului asigurat, polita de asigurare de viata este cel mai lichid instrument", afirma Theodor ALEXANDRESCU, Director General al AIG Life.

Daca in 2007 reteaua proprie a AIG Life era activa in 13 orase din tara, spre sfarsitul anului 2008 acoperirea a fost extinsa la 16 orase, pe langa celelalte forme de distributie prin care compania isi ofera serviciile, ca de exemplu brokeri independenti, parteneriate cu institutii financiare si vanzari directe de tip corporativ.

Pentru sustinerea agentiilor nou deschise, AIG Life va investi intr-un program amplu de recrutare si instruire de specialitate, astfel incat noii consultanti sa fie pregatiti la standardele companiei si integrati echipei de specialisti deja existente. Formarea profesionala pentru toti consultantii vizeaza insusirea cunostintelor de specialitate privind structura produselor de asigurare, precum si deprinderea si aprofundarea abilitatilor de comunicare necesare interactiunii cu clientii. AIG Life face in acest moment o oferta de recrutare semnificativa pe piata muncii, fiind pregatita sa absoarba un numar mare de colaboratori care doresc sa isi construiasca o cariera pe termen lung alaturi de companie.

"Avem in prezent peste 1.000 de oameni care ne reprezinta in fata clientilor. Dintre acestia, pentru agentiile din Regiunea de Est si Nord-Est, am pornit cu un minim de 50 de consultanti licentiati in fiecare oras unde am deschis noile agentii. Considerand modul in care se desfasoara in acest moment programul, estimam o capacitate a regiunii de a absorbi mai multe sute de consultanti," a adaugat Theodor ALEXANDRESCU.

Ca parte a strategiei prin care ofera produse cu beneficii garantate, AIG Life se adreseaza si pietei din zona de Est si Nord- Est cu acest tip de servicii financiare, preluand riscul investitional al clientilor. La sfarsitul perioadei contractuale, clientii primesc o suma asigurata, precum si o participare la profit. Recent, oferta companiei a fost extinsa cu produse de asigurare de sanatate. Ca urmare a perceptiei favorabile in randul clientilor, asigurarile de sanatate sunt disponibile acum si in cadrul agentiilor nou lansate.