1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

AGEA la CONVERIUM, in luna august

CONVERIUM anunta desfasurarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor pe data de 16 august a.c., in concordanta cu intelegerea din 10 mai 2007 privind incheierea afacerii cu SCOR, care stipula organizarea AGEA la o perioada cat mai scurta dupa acceptarea ofertei de preluare.
Printre intentiile AGEA din august se numara si demisia Consiliului Director actual si propunerea unui Consiliu nou.

De asemenea, in termenii aceluiasi acord, Inga BEALE, CEO, si Paolo de MARTIN, CFO se vor retrage din functiile detinute in prezent in cadrul CONVERIUM.
Conducerea reasiguratorului elvetian alaturi de Consiliul Director au fost de acord sa sprijine cu toate eforturile transferul controlului managerial catre SCOR.

Oferta acceptata consta in platirea pentru fiecare actiune CONVERIUM a jumatate de actiune SCOR, o suma de 4,43 USD si, in plus, echivalentul in franci elvetieni a 0,53 USD, reprezentand 50% din valoarea dividendelor pe actiune aferente anului 2006.
Impreuna, cei doi reasiguratori urmaresc crearea unei companii care sa se plaseze, din punct de vedere al primelor brute subscrise, in clasamentul primilor cinci jucatori pe piata de profil, la nivel global.