1asig.ro
1asig.ro

AGCS: COVID-19 schimba, pe termen lung, tendintele de daunalitate si expunerile la risc

5 min. / 1.540 cuvinte
Pandemia COVID-19 va provoca o modificare pe termen mediu si lung a tendintelor de daunalitate si a expunerilor la risc, arata un raport realizat de Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS). Sursa citata subliniaza modul in care, odata cu reducerea activitatii economice pe fondul masurilor de izolare si / sau carantina, au scazut si daunele traditionale pe segmentele property si raspundere, in special in domenii precum aviatie si cargo.

PROMO


Pana in momentul de fata, arata AGCS, industria de aviatie s-a confruntat cu un numar mic de cereri de despagubire in legatura directa cu pandemia. Intr-o proportie mica de notificari de raspundere, AGCS mai noteaza ca pasagerii au actionat in instanta companiile aeriene pentru anularea / intreruperea zborurilor. Alunecarile si caderile din aeroport - in mod traditional, unele dintre cele mai frecvente cauze care stau la baza cererilor de despagubire -, au scazut odata cu reducerea masiva a traficului aerian, care a inregistrat o scadere record de 94%, y-o-y, in aprilie 2020.

Privind in viitor, cresterea numarului de persoane care adopta munca de acasa inseamna ca vor fi active imobiliare mai mici pentru companii si, de asemenea, un numar mai mic de angajati care lucreaza de la fata locului. Cu toate acestea, vor exista si modificari corespunzatoare atat in ceea ce priveste beneficiile pentru angajati, cat si riscurile cibernetice.

In plus, mai subliniaza Allianz Global Corporate & Specialty, pandemia COVID-19 accelereaza gradul de constientizare cu privire la vulnerabilitatile lanturilor complexe de aprovizionare la nivel global si, pe viitor, este de asteptat ca multe companii sa isi reanalizeze lanturile de aprovizionare, sa le protejeze de risc si sa construiasca folosind ca baza o rezilienta mai mare.

Acest lucru ar putea implica o anumita reorientare a zonelor critice de productie, pe fondul fenomenelor disruptive generate de pandemia COVID-19. O astfel de masura ar avea, cel mai probabil, impact asupra frecventei cererilor de despagubire si asupra costurilor aferente oricaror intreruperi ale afacerilor care vor aparea pe viitor.

"Epidemia de coronavirus a redus riscul in anumite zone, dar, in acelasi timp, l-a modificat si l-a crescut in alte zone. Schimbarile mai mari in societate si industrie provocate si accelerate de pandemie vor avea, cel mai probabil, un impact pe termen lung asupra tiparelor de daunalitate, dar si a tendintelor de pierderi in sectorul asigurarilor corporate. Dependenta tot mai mare de tehnologie, trecerea la munca de la distanta, reducerea calatoriilor aeriene, extinderea energiei verzi si a infrastructurii, precum si regandirea lanturilor globale de aprovizionare vor schita tendintele viitoare de pierderi pentru companii si pentru asiguratorii lor", spune Thomas SEPP - Chief Claims Officer, AGCS.

Estimarile variaza, dar, in momentul de fata, este de asteptat ca industria de asigurari sa achite daune pe fondul pandemiei COVID-19 in valoare de pana la 110 miliarde de dolari, in 2020, conform Lloyd's. numai AGCS a rezervat aproximativ 571 de milioane de dolari pentru cererile de despagubire asteptate pe fondul COVID-19 - in special, in ceea ce priveste anularea evenimentelor live, precum si intreruperea filmelor si a productiei de filme din industria de entertainment.

436 accesari