1asig.ro
1asig.ro
AFIR: Beneficiarii PNDR cu polite ...

AFIR: Beneficiarii PNDR cu polite de asigurari de la CITY Insurance trebuie sa prezinte o noua polita de asigurare

5 min. / 1.540 cuvinte

Beneficiarii Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) cu polite de asigurari de la CITY Insurance trebuie sa prezinte o noua polita de asigurare, conform legislatiei in vigoare, a anuntat Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

PROMO


Anuntul vine in conditiile in care, luna trecuta, Autoritatea de Supraveghere Financiara din Romania a retras autorizatia de functionare a Societatii de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance SA, prin Decizia nr. 1148/ 17.09.2021.

"Avand in vedere aceasta situatie, reamintim obligativitatea beneficiarilor PNDR de a respecta prevederile articolului 23 din Ordonanta de Urgenta nr. 49 din 23 octombrie 2015. Articolul prevede ca societatea de asigurari emitenta a politei careia ii este subordonata plata avansului - acolo unde este cazul, trebuie sa fie autorizata, conform legislatiei in vigoare", transmite AFIR.

Conform sursei, legislatia in vigoare prevede ca raman valabile contractele de asigurare incheiate cu societatea de asigurare-reasigurare CITY Insurance S.A., producandu-si efectele pana la data la care intervine una dintre urmatoarele situatii

  • Expirarea politei de asigurare la data mentionata in contractul de asigurare;
  • Denuntarea contractului de asigurare de catre asigurat (beneficiarul PNDR), printr-o notificare transmisa societatii;
  • Depasirea perioadei de 90 de zile de la data pronuntarii hotararii de deschidere a procedurii falimentului conform prevederilor legale (Legea 85/2015 privind procedurile de prevenire a insolventei si a insolventei, art. 262 alineat 3^2).

Concret, pana la expirarea politei pe care o detin, beneficiarii trebuie sa prezinte Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) o polita de asigurare a avansului eliberata de o societate de asigurari autorizata. In acest sens, beneficiarii care au contractele de asigurare incheiate cu City Insurance trebuie sa ia o decizie cu privire la aceasta si sa se asigure ca nu vor ramane fara un instrument de garantare valid, luand in calcul si termenul de 90 de zile de la declararea definitiva a falimentului, data care va fi anuntata public in perioada urmatoare.

Autoritatea de Supraveghere Financiara face, de asemenea, precizarea ca toti creditorii de asigurare beneficiaza de protectia Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA) in vederea recuperarii primelor platite in avans sau a despagubirilor datorate, conform contractelor de asigurare incheiate.

Decizia ASF (din 17 septembrie) de retragere a autorizatiei de functionare a Societatii de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance SA, constatarea starii de insolventa si promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului impotriva acesteia a fost publicata, pe 27 septembrie 2021, in Monitorul Oficial, Partea I, nr 921.

 

CITITI PE ACEEASI TEMA:
EXCLUSIV: ASF a cerut in instanta falimentul CITY Insurance

1.924 accesari