1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

AEGON isi consolideaza pozitia pe pensii

AEGONGrupul olandez de asigurari AEGON si banca poloneza BRE Bank au inceput negocierile referitoare la posibilitatea de fuziune a doua fonduri de pensii poloneze care le apartin, PTE Skarbiec-Emerytura SA si, respectiv, PTE Ergo Hestia SA.
In cazul in care partile vor ajunge la o intelegere, BRE Bank garanteaza ca va vinde companiei AEGON o parte din actiunile acestor fonduri. Decizia finala va fi analizata de catre Comisia de Supraveghere Financiara (KNF) si Cosiliul Concurentei (OCCP) din Polonia. In prezent, fondul Skarbiec-Emerytura SA, care administreaza conturile a peste 400.000 de clienti, apartine in totalitate BRE Bank, iar PTE Ergo Hestia SA (370.000 de clienti) a trecut in administrarea AEGON in data de 30 martie 2007.
Negocierile dintre AEGON si BRE Bank reflecta strategia de extindere si consolidare a prezentei grupului olandez pe pietele in continua crestere ale Europei Centrale si de Est. In acest moment, AEGON opereaza pe segmentul asigurarilor de pensii si de viata in patru tari din aceasta regiune: Cehia, Ungaria, Polonia si Slovacia, avand un portofoliu de aproximativ 1,2 milioane de clienti. Amintim ca, la inceputul lui 2007, AEGON a anuntat parteneriatul cu Banca TRANSILVANIA, in vederea administrarii de pensii private, si o extindere a cooperarii sale cu SONY Life care ii va oferi o pozitie consolidata pe cea de a doua piata mondiala de asigurari de viata.