1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

AEGON a achitat, in 2020, despagubiri de 140 milioane GBP pe segmentul de asigurari de viata, boli grave si protectie a veniturilor

AEGON a platit, in 2020, 139,70 milioane GBP pentru aproximativ 1.600 (1.584) de cereri de despagubire pe segmentul asigurarilor individuale de protectie (asigurari de viata, boli in stadiu terminal, boli grave si protectie a veniturilor), subliniind ca a achitat 94% din totalul revendicarilor in acest sens.

"Cu peste 100.000 de persoane dragi din Marea Britanie care au pierdut lupta cu pandemia COVID-19, nimic nu ar fi putut demonstra mai bine importanta protectiei decat evenimentele de anul trecut. Este de asteptat o crestere a numarului de daune pe segmentul de asigurari de viata, in timpul unei crize globale de sanatate care a capatat aceasta amploare. Impactul multiplelor perioade de carantina, dar si efectul faptului ca oamenii au constientizat presiunea asupra NHS (National Health Service) reprezinta, credem noi, motivul scaderii cererilor pe segmentul de boli grave. O vizita intarziata la medic sau un screening neefectuat va avea un impact negativ asupra depistarii precoce si a diagnosticarii afectiunilor medicale, in special a cancerului. Nu putem decat sa speram ca, pe masura ce se desfasoara campania de vaccinare si oamenii se intorc la un mod de viata mai normal, vor cere sfatul medicului cat mai curand posibil, astfel incat sa poata primi tratamentul de care au nevoie inainte ca o afectiune sa se inrautateasca", a declarat Simon JACOBS - Underwriting and Claims Director, AEGON.

AEGON arata ca, in 2020, a achitat 96% din totalul dosarelor de despagubire pe segmentul de asigurari de viata catre 807 familii si companii, reprezentand plati de 81,3 milioane GBP. Dauna medie achitata a fost de 100.751 GBP, in vreme ce varsta medie la dauna a fost de 63 de ani. Pe acest segment, cancerul a continuat sa fie cea mai comuna cauza de deces (40%), urmat de afectiunile cardiovasculare (21%) si cele ale cailor respiratorii (14%). Desi decesele provocate de primele doua afectiuni mentionate au ramas aproape neschimbate ca numar comparativ cu 2019, cele ale cailor respiratorii s-au dublat, de la 7% in 2019.

In ceea ce priveste segmentul bolilor in stadiu terminal, AEGON a achitat 92% din totalul dosarelor, suma totala care a fost platita fiind de 23,3 milioane GBP, suma fiind directionata catre 205 persoane si familiile acestora. Pe segmentul de boli grave, AEGON a inregistrat o scadere de 14% a numarului de cereri de despagubire comparativ cu 2019. In 2020, AEGON a achitat 93% din totalul dosarelor pe aceasta linie, suma totala care a fost platita in acest sens fiind de 34,4 milioane GBP. De asemenea, in ceea ce priveste asigurarile de protectie a veniturilor, AEGON a achitat 91% din dosarele primite, cu 1,4 milioane GBP platite in beneficii lunare regulate. Si in cazul bolilor grave (62%), si in cel al asigurarilor de protectie a veniturilor (32%), cancerul a fost principala cauza, subliniaza AEGON.