1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
AEGON Romania a lansat un ghid cu ...

AEGON Romania a lansat un ghid cu sfaturi practice pentru cei care au pe cineva apropiat bolnav de cancer

Cele mai recente rapoarte arata ca peste 4 milioane de romani au in familie pe cineva care a fost diagnosticat cu cancer1. Incidenta cazurilor de imbolnavire este in crestere atat din cauza lipsei unor masuri structurale de preventie, cat si din cauza accesului greu la tratament, intarzierii acestuia sau a infrastructurii medicale limitate din multe zone ale tarii (zone rurale, de exemplu). Cifrele inregistrate la nivel european ne plaseaza intre tarile cu cea mai mare rata a mortalitatii evitabile, iar rata mortalitatii din cauze tratabile, care include si decesele cauzate de cancerul mamar si cel de prostata, este de doua ori mai mare la noi in tara decat media UE2.

In acest context, romanii aleg, din ce in ce mai mult in ultimii ani, sa aiba si un plan financiar de rezerva, plan oferit de o asigurare oncologica. Concret, in caz de diagnosticare cu cancer primesc o suma de bani pe care o pot folosi pentru ce au nevoie, plus acces la tratament gratuit in clinici private, asa cum este cazul asigurarii Optimist, lansata de AEGON Romania in parteneriat cu clinicile private de radioterapie Amethyst.

In urma cu 4 ani am luat decizia sa lansam o asigurare oncologica tocmai pornind de la nevoile pe care le vedem in jurul nostru - am vrut ca oamenii sa aiba la dispozitie optiuni - sa aiba acces rapid la bani pentru tratament, transport sau orice cheltuiala care stim ca vine odata cu diagnosticul.

In acesti ultimi ani am vorbit cu clientii nostri si am aflat ca au luat decizia de cumpara o asigurare oncologica pentru a-si oferi lor un plan de rezerva, ingrijorati fiind ca in familie sau intre prieteni erau multe cazuri de boala. Asadar, clientii nostri sunt, de cele mai multe ori, apartinatorii unor bolnavi de cancer, oamenii care ii sustin si ii ajuta pe acestia sa treaca cu bine prin boala. De aici si ideea unui Ghid Pentru Apartinatorii Bolnavilor de Cancer - pentru ca ne-am dorit sa le venim in ajutor si am considerat ca putem face mai mult decat sa le oferim un produs de protectie. Am vrut sa le fim alaturi ajutandu-i cu sfaturi practice despre cum sa navigheze pe termen lung intr-un sistem complex, astfel incat nevoile lor si ale celor apropiati sa fie mai usor satisfacute. De altfel, Ghidul nostru este accesibil gratuit tuturor celor care au nevoie de el, a declarat Sinziana MAIOREANU (foto), CEO al AEGON Romania.

In Ghidul pentru Apartinatorii Bolnavilor de Cancer, realizat impreuna cu specialistii clinicilor de radioterapie Amethyst, care poate fi consultat si descarcat gratuit aici, sunt incluse povestile unor invingatoare in lupta cu boala, sfaturi de psihologie pentru cei bolnavi si apartinatori, informatii de nutritie si sfaturi de alimentatie venite de la medici specialisti.

Cel mai util lucru pe care il poate face apartinatorul unei persoane bolnave este, pur si simplu, sa ii fie alaturi. Medicul este cel care trebuie sa ofere informatiile despre tratamentul oncologic, dieteticianul clinician trebuie sa ofere informatiile despre nutritia oncologica si tu, ca prieten sau membru al familiei, ofera sprijinul tau si astfel, in echipa, pacientul va avea parte de cel mai bun rezultat posibil. Nu adauga frica, rusine si presiune inutila pe persoana bolnava cu restrictii alimentare citite pe retelele de socializare", recomanda Dr. Irina MATEIES, medic primar de medicina de familie si dietetician-nutritionist specializat in nutritie oncologica, care a contribuit la realizarea acestui ghid.

Asigurarea oncologica Optimist, realizata de AEGON Romania in parteneriat cu clinicile Amethyst, ofera acces gratuit la servicii medicale pentru pacientii asigurati in Sistemul National de Asigurari de Sanatate, programare in 72 de ore la prima consultatie, acces la tehnologie medicala de ultima generatie, consultatii de nutritie si sedinte de consiliere psihologica. Asigurarea mai ofera si sprijin financiar de pana la 30.000 de lei cu care pot fi acoperite cheltuielile care apar odata cu primirea unui astfel de diagnostic.

Le multumim prietenilor si colaboratorilor nostri de la clinicile de radioterapie Amethyst cu care am realizat aceasta asigurare oncologica, dar si Ghidul de fata. Impreuna cu partenerii nostri brokeri ducem aceste solutii mai aproape de oameni", adauga Sinziana MAIOREANU, CEO al AEGON Romania.

1Conform studiului "Atitudini si perceptii despre cancer in randul populatiei Romaniei", realizat de Centrul pentru Inovatie in Medicina si IMAS

2Conform State of Health in the EU: Romania - Profilul de tara din 2021 in ceea ce priveste sanatatea

Despre AEGON

AEGON Romania face parte dintr-unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, specializat in asigurari de viata, planuri de pensie si solutii pentru investitii. AEGON are, la nivel mondial, o traditie de peste 175 de ani. In total, cei peste 22.300 de angajati ai companiei ofera servicii financiare pentru aproximativ 34,4 de milioane de clienti din America, Europa si Asia. AEGON a intrat pe piata din Romania in 2007, prin compania de pensii private, si in 2008 prin compania de asigurari de viata. In prezent, AEGON are in Romania peste un milion de clienti si 150 de angajati.