1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
AEGON Romania a incheiat anul 2022 ...

AEGON Romania a incheiat anul 2022 cu o crestere de 8.2% a primelor brute subscrise comparativ cu 2021

AEGON Romania a incheiat anul 2022 cu un volum al primelor brute subscrise (PBS) de 165,73 milioane de lei, in crestere cu peste 8% fata de 2021 si o cota de piata in crestere, la 4,92%. Aceste rezultate au mentinut compania pe pozitia a 7-a in top companii de pe segmentul asigurarilor de viata, a transmis compania.

La nivel national, segmentul de asigurarilor de viata a avansat in ultimul an cu 1%, la 2.65 miliarde de lei, in usoara crestere fata de nivelul de 2,61 miliarde de lei din 2021, conform raportului Autoritatii de Supraveghere Financiara pe anul 2022. La nivel general, piata asigurarilor din Romania a crescut anul trecut cu 16%, pana la un total de 16,5 miliarde lei prime brute subscrise.

"Cresterea din ultimul an reflecta increderea pe care continua sa ne-o acorde romanii si in aceasta perioada complicata, lovita de neprevazut si noi incertitudini. Avem un portofoliu de produse croite in asa fel incat sa raspunda grijilor pe care si le fac pentru viitorul lor si al celor dragi. Ne-am bucurat sa vedem ca oamenii inteleg tot mai mult valoarea pe care le-o aduce o astfel de asigurare, impartind povara riscului si oferindu-le o plasa de siguranta pentru evenimente neprevazute. De asemenea, vedem ca nu sunt putini cei care isi planifica ziua de maine si aleg sa economiseasca printr-o asigurare pentru viitorul sau studiile copiilor.

Aceste rezultate vin si ca raspuns al muncii partenerilor nostri bancari si brokeri. Cu ajutorul lor reusim zi de zi sa aducem mai aproape de romani solutii de asigurare atat pentru evenimente planificate din viata lor, cat si pentru evenimentele neprevazute", a declarat Sinziana MAIOREANU, CEO AEGON Romania.

Potrivit companiei, in ultimii 14 ani a cladit un portofoliu de asigurari care sa raspunda nevoilor identificate in randul romanilor, iar in decursul anului 2022 a lansat un nou produs cu acoperire in caz de spitalizare din accident sau boala - asigurarea Fii Precaut - destinata inclusiv copiilor care, in primii ani de viata sunt mai predispusi la imbolnaviri si accidentari. De altfel, 30% din asigurarile Fii Precaut din ultimul an au fost incheiate pentru copii. Asigurarea Fii Precaut a fost desemnata produsul anului la Gala Premiilor Pietei Asigurarilor 2022.

Compania a inregistrat o crestere notabila de 29% si pe segmentul asigurarilor in caz de diagnostic oncologic, unde principalele motive care au determinat achizitia asigurarii intre clientii AEGON au fost antecedentele de cancer in familie (34%) si numarul in crestere al bolnavilor (34%), conform unui studiu intern.

"Am continuat sa fim atenti la nevoile celor din jurul nostru si in 2022 am lansat un nou produs care sa ofere un plus de liniste familiilor pentru care internarea in spital a unui membru de familie ar avea un impact puternic in echilibrul financiar, produs care a si primit titlul de produsul anului. Suntem alaturi si de romanii care aleg sa aiba un plan de siguranta in caz de diagnostic oncologic si ne bucura sa vedem ca interesul pentru o astfel de asigurare este in crestere. Le suntem recunoscatori tuturor celor care au pornit in cautarea de solutii pentru a proteja viitorul lor si al celor dragi si care au gasit la noi aceste solutii", a mai adaugat Sinziana MAIOREANU.