1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ACEA: Vanzarile de masini noi vor scadea in 2019

Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) si-a revizuit in scadere prognoza pentru 2019 si anticipeaza o scadere de 1% a vanzarilor de autovehicule noi comparativ cu anul anterior, potrivit unui anunt facut in cadrul adunarii generale de la Bruxelles.

In previziunea initiala, de la inceputul acestui an asociatia estima o crestere cu 1% fata de 2018. In acest moment, asociatia se asteapta la rezultate negative pentru intreg anul 2019, vanzarile totale de automobile din UE fiind prognozate sa atinga 15 milioane de unitati la sfarsitul acestui an.

"Pe langa incertitudinea cauzata de impactul Brexit si schimbarea climatului macroeconomic, aceasta scadere reprezinta o stabilizare naturala a pietei. Intr-adevar, ritmul cresterii a incetinit in ultimii ani", a explicat, Erik JONNAERT, secretarul general al ACEA.

Potrivit asociatiei constructorilor de automobile, acest lucru este, de asemenea, in concordanta cu revizuirea descendenta a Comisiei Europene pentru cresterea economica a UE, deoarece vanzarile de masini influenteaza puternic economia.

De asemenea, ACEA a lansat noua editie a "Ghidului de Buzunar pentru Industria Automobilelor", ce contine cele mai recente date privind ocuparea fortei de munca, productia, inregistrarea, inovatia, siguranta rutiera si fluxurile comerciale.

Conform documentului, sectorul automotive asigura locuri de munca pentru 13,8 milioane de europeni, fapt ce reprezinta 6,1% din totalul ocuparii fortei de munca din Europa. La nivelul statelor membre, primele cinci tari pentru productia directa sunt Germania (870.000 de locuri de munca), Franta (223.000), Polonia (203.000), Marea Britanie (186.000) si Romania (185.000).