1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
A patra saptamana a campaniei ...

A patra saptamana a campaniei "Luna Asigurarilor de Locuinta" este dedicata avariilor provocate de apa din conducte si raspunderii civile fata de vecini

Alaturi de informatiile despre importanta protectiei financiare prin incheierea unei asigurari de locuinta, a patra saptamana a campaniei nationale de informare "Luna Asigurarilor de Locuinte" este dedicata riscurilor cauzate de defecte ale instalatiilor de apa, precum si raspunderii civile fata de vecini acoperite de asigurarea facultativa a locuintei.

Avariile la instalatiile de apa sunt cauza a peste 50% din dosarele de dauna, arata datele UNSAR. Astfel, cele mai multe daune provocate locuintelor din Romania anul trecut (54%) au fost cauzate de avarierea accidentala a conductelor de apa, a instalatiilor sanitare de apa si canalizare ale imobilelor, precum si de inundatiile provocate de vecini, rezulta dintr-o analiza efectuata in randul companiilor de asigurari membre UNSAR. Mai mult, o avarie la conductele de apa care a afectat mai multe locuinte, in 2021, a generat despagubiri, achitate in baza asigurarilor de locuinte, de peste 4 milioane lei (820.000 euro).

Acest risc poate fi acoperit de o asigurare facultativa de locuinta: politelor facultative li se pot atasa si clauze speciale, precum asigurarea instalatiilor interioare ale cladirii, aparatelor electrice / electronice, bunurilor casabile, dar si raspunderea civila fata de terte persoane (spre exemplu, pentru acoperirea pagubelor produse vecinilor).

In acest context, in a patra saptamana a campaniei nationale "Luna Asigurarilor de Locuinte", alaturi de informatiile despre asigurarea locuintelor, romanii vor afla si informatii de baza despre cum pot verifica daca au pierderi de apa in locuinta si ce alte masuri pot lua pentru a se proteja de un astfel de risc.

Despre campanie

Pentru al X-lea an consecutiv, campania nationala de informare "Luna Asigurarilor de Locuinte" le reaminteste romanilor de importanta asigurarii propriei case. Astfel, pe intreaga durata a lunii octombrie, informatiile de baza despre rolul si beneficiile asigurarilor de locuinte vor fi transmise alaturi de cele mai importante detalii pe care romanii trebuie sa le cunoasca despre riscurile care le ameninta casele si despre ce pot face pentru a reduce cat mai mult aparitia si efectele acestora.

Campania "Luna Asigurarilor de Locuinte" este initiata de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se desfasoara cu sprijinul PAID Romania, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, FGA - Fondul de Garantare a Asiguratilor si UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania.

De asemenea, proiectul este realizat cu sprijinul Partenerilor EUROINS Romania, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, OMNIASIG VIG, ASIROM VIG, PRO FIDUCIARIA, GRAWE Romania, GROUPAMA Asigurari, DESTINE Broker, GENERALI Romania, SIGNAL IDUNA Asigurari, ASITO Kapital, GARANTA Asigurari, INTER Broker, RENOMIA SRBA Insurance Broker, GLOBASIG Broker, LION Broker, STELLAR RE, FDA - Fabrica de Asigurari, CAMPION Broker, PRESTIGE Broker, DAW Management Broker, MILLENIUM Insurance Broker, HOBBIT Broker si ASIGEST Broker.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, Revista BIZ si ziuaveche.ro.