1asig.ro
1asig.ro
A fost introdus sistemul ...

A fost introdus sistemul bonus-malus la RCA in Republica Moldova. Afla mai multe aici !

5 min. / 1.540 cuvinte
In cadrul sedintei de marti, Consiliul de Administratie al Comisiei Nationale Pietei Financiare (CNPF) a aprobat aplicarea sistemului bonus-malus la asigurarea obligatorie de raspundere civila (RCA) pentru pagube produse de autovehicule (in redactie noua).

Ca urmare a multiplelor petitii inregistrate la CNPF, acesta a decis ajustarea cadrului normativ in ceea ce priveste aplicarea sistemului"bonus-malus".

Astfel ca aplicarea acestui sistem utilizat in UE si multe alte tari din lume se va face prin stabilirea istoricului daunelor urmare a accidentelor provocate de persoanele ce poseda contracte de asigurare obligatorie de raspundere civila auto interna, precum si a istoricului daunelor persoanelor care anterior nu au detinut acoperire de asigurare, dar pentru care s-au achitat despagubiri din Fondul de Protectie a Victimelor Strazii gestionat de Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule (sistemul bonus-malus).

Conform CNPF, Regulamentul a fost completat cu un punct separat, care prevede ca la incheierea contractelor de asigurare cu o persoana cu domiciliul in Republica Moldova, inclusiv in stanga Nistrului, coeficientul bonus-malus se va aplica doar daca persoana dispune de act de identitate corespunzator Registrului de stat al populatiei.

Tot in cadrul sedintei de marti, in contextul solutiilor de atenuare a efectelor coronacrizei, autoritatea de supraveghere a aprobat modificarea Hotararii CNPF nr. 25/2/2019 cu privire la modul de prezentare, avizare si aplicare a calculelor actuariale ale primelor de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

670 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO