1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
A doua campanie desfasurata de ...

A doua campanie desfasurata de APPA in Moldova, organizata cu sprijinul BNAA, a adus informatii despre asigurari pentru 200.000 de moldoveni

APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si BNAA - Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule din Republica Moldova au desfasurat, la jumatatea acestui an, prima editie a unui nou proiect de educatie financiara: campania "Afla totul despre asigurari" dedicata consumatorilor din Republica Moldova. Prin intermediul proiectului, informatiile despre asgurari au ajuns la peste 200.000 de moldoveni. Campania s-a bucurat de sprijinul pietei de asigurari din Moldova, CNPF - Comisia Nationala a Pietei Financiare fiind unul dintre cei mai activi sustinatori ai acesteia.

Campania, desfasurata in perioada aprilie - iunie 2021, si-a propus sa transforme produsele de asigurare in produse financiare mai usor de inteles si de accesat de catre consumatori, urmarind, in final, sa creasca gradul de informare cu privire la aceste produse.

In cadrul proiectului a fost lansat portalul de informare www.totuldespreasigurari.md, care a devenit sursa de unde consumatorii pot afla informatiile de care au nevoie despre cele mai importante tipuri de asigurari. Campania s-a concentrat pe cinci teme principale, abordate pe o durata de cate doua sau trei saptamani:
  • concepte de baza din domeniu
  • asigurarile RCA
  • Carte Verde
  • CASCO
  • alte produse de asigurare care vin in sprijinul consumatorilor - politele de locuinte, calatorie si sanatate.
In total, in perioada campaniei au fost publicate, pe pagina de Facebook a acesteia, 45 de postari de educatie financiara. Mesajele au fost vazute de 200.000 de persoane (reach cumulat) si au inregistrat, in total, peste 48.000 de interactiuni (reactii, distribuiri, comentarii).

De asemenea, au fost publicate 7 video-uri animate de educatie financiara cu prilejul campaniei, in cadrul carora au fost prezentate dinamic cele mai importante concepte pe care consumatorii ar trebui sa le stie despre diversele tipuri de asigurari. Acestea au inregistrat, cumulat, 57.000 de vizualizari.

"Afla totul despre asigurari" a fost a doua campanie de educatie financiara si de informare desfasurata de APPA in Republica Moldova, dupa proiectul "Ce faci in caz de accident?" din noiembrie 2012, care a urmarit informarea si educarea conducatorilor auto moldoveni cu privire la asigurarile obligatorii RCA si la procedurile de urmat in caz de accident.

APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor este, in momentul de fata, una dintre cele mai active asociatii in domeniul educatiei financiare din Romania, organizand, din 2009 pana in prezent, aproape 40 de campanii de informare si de educatie financiara adresate publicului larg, alaturi de proiecte dedicate sigurantei rutiere si reducerii numarului de accidente de pe sosele. Anual, asociatia desfasoara cel putin 3 proiecte dedicate consumatorilor din Romania care urmaresc cresterea gradului de educatie financiara si a sigurantei pe sosele (si, implicit, a reducerii numarului de accidente).

BNAA - Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule este organizatia reprezentativa din Republica Moldova a companiilor de asigurari emitente de certificate "Carte Verde". BNAA are drept scop reprezentarea intereselor colective ale membrilor sai, in domeniul asigurarii obligatorii de raspundere civila pentru pagube produse de autovehicule, atat pe teritoriul Republicii Moldova, cat si in strainatate, promovarea cooperarii, precum si compensarea prejudiciilor cauzate persoanelor pagubite prin accidente produse de autovehicule ai caror posesori nu au respectat obligatia de asigurare obligatorie de raspundere civila auto, de autovehicule neidentificate si/sau obtinute pe cale ilicita.