1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

75% dintre organizatii trebuie sa se adapteze pentru a supravietui "schimbarilor seismice" din piata

Peste 75% dintre companii trebuie sa isi schimbe fundamental modelele de business, urmare a pandemiei COVID-19 si a consecintelor economice ulterioare, arata "Resilience Barometer COVID-19 Report", studiu realizat de FTI Consulting. 

Astfel, companiile vor trebui sa reevalueze actiunile strategice, cum ar fi M&A (fuziuni si achizitii), dar si integritatea lanturilor de aprovizionare, despre care trei sferturi din respondenti cred ca au fost intrerupte permanent.

"In cazul in care companiile nu se schimba de unele singure, schimbarile seismice din piata vor face acest lucru pentru ele. Ipotezele invechite sunt puse la indoiala, iar raspunsurile vor avea impact atat asupra angajatilor, cat si asupra consumatorilor. O astfel de lectie va fi asigurarea faptului ca intreprinderile sunt mai bine pregatite sa raspunda la escaladarile viitoare, sa nu mai fie surprinse nepregatite", spune Kevin HEWITT - Chairman of the Europe, Middle East and Africa region, FTI Consulting.

Din cele peste 2.000 de mari companii din tarile G20 analizate in cadrul acestui raport, 90% pun accent mai mare pe planificarea riscurilor necunoscute, ceea ce este echivalent cu concentrarea pe elementele fundamentale de business, cum ar fi mentinerea operationalitatii afacerii si viabilitatea financiara in fata crizelor viitoare.

Prin urmare, arata studiul, 78% dintre companii folosesc acum tehnologii precum Inteligenta Artificiala si Analytics, pentru a monitoriza scenariile care afecteaza riscul si conformitatea.

Debutul neasteptat al pandemiei a afectat in mod semnificativ rezilienta business-urilor, 60% dintre companiile chestionate declarand ca se confrunta cu provocari in ceea ce priveste reglementarile de debit, iar companiile inregistreaza o scadere medie a veniturilor de 10%, precum si o scadere de 12% a efectivelor.

"COVID-19 a spulberat preconceptiile despre cum arata o companie sau economie rezilienta. Companiile nu s-au confruntat niciodata cu atatea crize care au loc simultan. Daca 2020 a invatat ceva companiile, lectia este ca acele organizatii care investesc in rezilienta vor fi bine plasate pentru a reusi in momentul in care vom vedea iesirea din aceasta situatie", sustine Caroline DAS-MONFRAIS - Senior Managing Director and Global Resilience Lead, FTI Consulting.

78% dintre companiile chestionate considera ca trebuie sa isi reevalueze in mod fundamental modelele de business, ca urmare a pandemiei COVID-19. Insa, realizarea acestui lucru implica, adeseori, luarea unor decizii dificile - fapt ilustrat si de urmatoarea situatie: 3 din 10 companii chestionate din tarile G20 necesita restructurare sau refinantare, urmare a impactului COVID-19.

Studiul "Resilience Barometer COVID-19 Report", realizat de FTI Consulting, este disponibil AICI.