1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
70% dintre romani nu stiu ce ...

70% dintre romani nu stiu ce consecinte financiare ar avea decesul, imbolnavirea sau implicarea lor intr-un accident

Pentru multi romani, un accident sau o imbolnavire scad puternic nivelul de trai. Circa 70% dintre romani nu stiu care sunt consecintele financiare pe care le-ar avea decesul, imbolnavirea sau implicarea lor intr-un accident, arata cel mai recent studiu AEGON, realizat anul acesta impreuna cu Reveal Marketing. Doar 40% dintre romani au deja un plan financiar in caz de imbolnavire sau accident.

Dintre segmentele analizate, familiile moderne au declarat in proportie de 47% ca au un astfel de plan implementat, in timp ce dintre familiile traditionale doar 34% au un plan financiar de rezerva pentru boala sau accident.

Barbatii sunt mai preocupati decat femeile atunci cand vine vorba de a-si asigura stabilitatea financiara. 43% dintre acestia au un plan bine pus la punct, spre deosebire de femei, care au luat in considerare acest aspect doar in proportie de 37%.

Conform celor mai recente date, pentru multe familii din tara noastra producerea unui eveniment nedorit (accident, imbolnavire a unui membru al familiei - ce se pot solda chiar si cu un deces) ar duce la o scadere puternica a nivelului de trai.

Asigurarile de viata sunt o solutie concreta si usor accesibila pentru reducerea vulnerabilitatii familiilor si a dezechilibrelor sociale, trendul in tara noastra fiind, imbucurator, unul de crestere. In 2021 s-a inregistrat o crestere de 18% a asigurarilor de viata fata de 2020, conform raportului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Aceasta este cea mai mare crestere din ultimii ani, potrivit Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR).

"Atunci cand in viata unei familii apare un eveniment care duce la spitalizare (fie ca este ca urmare a unui accident sau a unei boli), impactul este unul major pe multiple planuri. Pe langa impactul emotional, grija pentru cei aflati in suferinta, de obicei apare si o problema financiara, mai ales daca vorbim despre principalii aducatori de venituri in familie. Aceste situatii au fost si mai vizibile in perioada de plina pandemie cand studiile facute de noi au aratat ca romanii erau ingrijorati atat pentru sanatate, cat si pentru situatia financiara a familiei in cazul in care ar fi trebuit sa se interneze. De altfel, am remarcat in ultimul an un interes in crestere pentru produsele si serviciile noastre din zona de sanatate. Pornind de la aceste realitati, am creat Fii Precaut, o asigurare flexibila care ofera sprijin financiar in caz de spitalizare din accident sau boala, inclusiv COVID-19, in tara si strainatate. Cu totii avem nevoie de siguranta, de un plan de rezerva care sa ne dea confortul mental ca suntem pregatiti si pentru neprevazut. Speram ca prin tot ceea ce facem noi - proiecte de educatie financiara, produse si servicii care sa raspunda unor nevoi actuale, sa contribuim la cresterea procentului de romani care au planuri financiare de rezerva", declara Sinziana MAIOREANU, CEO AEGON Romania (foto).

Conform studiilor derulate de AEGON Romania in 2020 si 2021, exista un interes crescut al romanilor pentru o asigurare care acopera spitalizarea din accident sau boala. 54% dintre persoanele chestionate in 2021 ar opta pentru un astfel de produs in viitorul apropiat. Procentul este mai mare cu 16% fata de anul 2020. Femeile ar opta in proportie de 55%, fata de 35% in 2020, pentru o polita de asigurare care acopera spitalizarea din accident sau boala, inclusiv Covid-19. Si in randul familiilor moderne s-a remarcat o crestere impresionanta a interesului pentru acest tip de produse, cu 62% dintre acestea declarand ca isi doresc sa achizitioneze o asemenea polita in 2021, fata de doar 38%, in 2020.

"Parintii, in mod special, ne-au spus ca se bucura de existenta unei asigurari in caz de spitalizare individuala pentru copii deoarece acestia se imbolnavesc des, de multe ori ajung sa fie internati si impreuna cu ei ramane si un parinte ca sa ii poata veghea mai bine, ceea ce aduce o presiune financiara asupra familiei. O alta categorie interesata de acest produs este cea a soferilor si muncitorilor din constructii, care achizitioneaza asigurarea atat pentru ei, cat si pentru partenerii de viata", spune Sinziana MAIOREANU.

De altfel, pana la acest moment, asigurarea Fii Precaut a fost achizitionata in proportie de 34.55% pentru minori, semn ca parintii sunt preocupati sa-si protejeze copiii. 30.91% dintre cumparatori au avut intre 19 si 39 de ani, iar 34.55% fac parte din segmentul de varsta 40-60 de ani. In ce priveste distributia pe sexe, 52.73% dintre asigurati sunt femei, iar 47.27% barbati.

Fii Precaut este o asigurare ce vine in completarea gamei de produse destinate sanatatii, Optimist si AEGON Diagnose.me, si poate fi cumparata atat pentru adulti, cat si pentru minori. Devine activa dupa o perioada foarte scurta de asteptare - doar 15 zile, spre deosebire de 30 sau 90 de zile, cat dureaza in mod uzual pentru acest tip de produse. Ofera indemnizatie zilnica de spitalizare (100 sau 200 de lei pe zi) in cazul internarii intr-un spital public sau privat din tara sau strainatate si are flexibilitate la acoperiri. Adica cei interesati pot alege intre patru variante de pachete, cu sume diferite pentru acoperirile de deces din orice cauza si sumele despagubite pentru zilele de spitalizare. Pachetele variaza in functie de perioada spitalizarii - intre 30 sau 120 de zile de spitalizare/an si de banii despagubiti - intre 100 sau 200 de lei/zi de spitalizare. Asigurarea se incheie pe o perioada fixa de cinci ani, urmand ca, la finalul acesteia, clientii sa-si recupereze 25% din primele platite pentru acoperirea spitalizarii sau a decesului din accident ori boala, daca nu apar despagubiri. Iar daca au beneficiat de indemnizatie de spitalizare, clientii isi vor primi inapoi 25% din primele achitate pentru acoperirea in caz de deces.

Asigurarea Fii Precaut este disponibila prin Campion Broker, InterBroker, Fabrica de Asigurari, Transilvania Broker si Safety Broker, urmand ca lista de brokeri sa creasca pana la finalul anului.

AEGON Romania face parte dintr-unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, specializat in asigurari de viata, planuri de pensie si solutii pentru investitii. AEGON are, la nivel mondial, o traditie de peste 175 de ani. In total, cei peste 22.300 de angajati ai companiei ofera servicii financiare pentru aproximativ 34,4 de milioane de clienti din America, Europa si Asia. AEGON a intrat pe piata din Romania in 2007, prin compania de pensii private, si in 2008 prin compania de asigurari de viata. In prezent, AEGON are in Romania peste un milion de clienti si 150 de angajati.