1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

57% din locuintele afectate de cutremurul din Izmir erau asigurate. Despagubiri de peste 7 mil. TRY, achitate deja

Din cele peste 1 milion de proprietati rezidentiale din Izmir, doar 635.000 sunt acoperite prin asigurarea obligatorie impotriva cutremurului (DASK), asigurare furnizata de catre TCIP (the Turkish Catastrophe Insurance Pool), ceea ce face ca rata de acoperire prin asigurare pentru seismul care a zguduit, recent, Izmir sa fie de 57%, noteaza Middle East Insurance Review.

Potrivit sursei citate, acest nivel de asigurare (57%) este comparabil cu rata de asigurare a proprietatilor rezidentiale din Turcia, care, per ansamblu, este de 56%.

Anadolu Agency noteaza ca, pana la data de 8 noiembrie, the Turkish Catastrophe Insurance Pool primise nu mai putin de 14.269 de notificari de dauna din 14 provincii afectate de cutremur, inclusiv Izmir. TCIP a inceput sa achite despagubirile cu prioritate pentru proprietatile complet distruse sau grav avariate dupa cutremurul din data de 30 octombrie. Astfel, Anadolu Agency subliniaza ca, pana la data de 6 noiembrie, the Turkish Catastrophe Insurance Pool achitase despagubiri in valoare totala de 858.500 de dolari (7,1 milioane TRY).

Middle East Insurance Review subliniaza ca, in perioada urmatoare, numarul cererilor de despagubire ar putea creste semnificativ, pe masura ce sunt gestionate rapoartele de evaluare a daunelor produse dupa cutremur. De asemenea, sursa citata mai arata ca, in primele zile dupa cutremur, TCIP a trimis la fata locului 100 de experti in daune, dar, in zilele urmatoare, acest numar se va dubla. Totodata, Middle East Insurance Review mai arata ca, in momentul de fata, TCIP are o capacitate de plata de aproximativ 40 de miliarde TRY.