1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

500.000 de romani - mai informati cu privire la asigurarile auto

APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, CSA - Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, IGPR - Inspectoratul General al Politiei Rutiere, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare si ANPCPPSR - Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, cu sprijinul unor importante companii de asigurari si de intermediere in domeniu, au derulat saptamana trecuta o ampla campanie de educare cu privire la asigurarile auto - Campania Nationala "PROTEJEAZA-TI MASINA! ASIGURA-TE!".

Astfel, in perioada 25 iunie - 1 iulie, au fost distribuite in intreaga tara 500.000 de brosuri informative gratuite. "Ghidul tau de asigurari auto" ofera informatii complete cu privire la solutiile pe care le au la dispozitie toti cei care vor sa se asigure ca in aceasta vara nu vor avea batai de cap din cauza unor eventuale evenimente rutiere nedorite. Cei care l-au primit au aflat:
  • care este rolul si importanta unei polite RCA;
  • de ce este necesar sa o completeze cu o polita CASCO;
  • ce pot face in caz de accident;
  • la cine pot apela pentru incheierea unei asigurari, pentru asistenta rutiera si nu numai.
"Ghidul tau de asigurari auto" a ajuns in Bucuresti si in principalele orase din tara - in marile intersectii, primarii, consilii locale, prefecturi, biblioteci, aeroporturi, gari, expozitii, muzee si in intreaga retea INFO EU-RO. De asemenea, promoteri dedicati au distribuit brosurile in principalele centre comerciale din tara.

Materialul a ajuns la publicul larg si prin intermediul editiei de miercuri, 27 iunie, a cotidianului Romania Libera. Proiectul s-a derulat cu sprijinul EUROPA FM, care a difuzat timp de o saptamana spotul audio al acesteia. Spotul video al campaniei a fost difuzat de REALITATEA TV, acoperirea media fiind asigurata si de partenerii wall-street.ro, 9am.ro si RazvanPascu.ro - cel mai citit blog despre calatorii din Romania.

Partenerii campaniei sunt PIRAEUS Insurance Broker, GENERALI Romania, OMNIASIG, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, CITY Insurance, EUROINS, casco-ieftin.ro, OTTO Broker, TIRIAC Brokers si ASIGURA.ro.

Declaratiile organizatorilor campaniei:

Constantin BUZOIANU, Presedinte, CSA

"Asigurarile auto reprezinta cel mai important segment al pietei locale de asigurari, din punct de vedere al volumului de afaceri derulat de asiguratori si brokeri. Transparenta redusa a pietei, in ceea ce priveste practicile de vanzare de pe acest segment, modul defectuos in care unii asiguratori efectueaza constatarea daunelor precum si refuzul unor asiguratori de a plati pagubitilor daunele ce li se cuvin, impun asociatiilor profesionale ale asiguratorilor si brokerilor sa se implice in initiativele de popularizare a conditiilor atasate produselor de asigurari. Pentru CSA, sustinerea campaniei "Protejeaza-ti masina. Asigura-te!" se inscrie in seria actiunilor ce au ca obiectiv formarea culturii in asigurari a societatii romanesti, prin promovarea cu precadere a protectiei intereselor asiguratilor".

Comisar-sef de politie Lucian DINITA, Directorul Directiei Rutiere din cadrul I.G.P.R.

"Analiza evolutiei dinamicii accidentelor grave de circulatie produse in anul 2011 releva faptul ca, pentru al treilea an consecutiv, se mentine trendul descendent al riscului rutier inregistrat la nivel national. Pe fondul indisciplinei pietonilor s-au produs cele mai multe accidente, urmata de viteza si neacordarea prioritatii de trecere pietonilor. Avand in vedere aceste aspecte, subliniem necesitatea respectarii normelor rutiere si adoptarea unei atitudini rutiere preventive de catre toti cei care utilizeaza drumul public si consideram ca, prin desfasurarea acestor actiuni cu caracter preventiv-educativ, vom reusi sa contribuim la sporirea nivelului de siguranta rutiera in Romania."

Alexandru CIUNCAN, Secretar General, APPA

"Ne-am luat angajamentul ca vom continua demersul de a creste gradul de informare in asigurari din Romania si iata ca il ducem la indeplinire. Membrii APPA considera informarea publicului larg o prioritate in adevaratul sens al cuvantului, mai ales cand ne referim la asigurarile RCA si CASCO".

Sorin MIERLEA, Presedinte, ANPCPPSR - "o9atitudine!"

"Asigurarile tin de educatie si informare corecta si transparenta a cetatenilor, iar aceasta campanie doreste sa schimbe imaginea zonei de asigurari. Speram, mai ales, sa contribuie la schimbarea mentalitatii cetatenilor din Romania si adoptarea unei noi atitudini mai active. Suntem de parere ca atitudinea este foarte importanta si aceasta poate fi schimbata doar prin actiuni constante de educare si informare. Astfel se formeaza climatul de respect pentru consumator si creste credibilitatea pietei de asigurari".