De asemenea, mai arata sursa citata, este important sa ne amintim de toate turbulentele de dincolo de pandemia COVID-19. Solicitarile pentru o egalitate rasiala si sociala mai mare vor avea un impact asupra modului in care asiguratorii se vor pregati si intra pe piata. Amenintarile cyber continua sa prolifereze, cu o modelare sau tarifare a riscului putin sau deloc eficienta. Deficitul masiv la nivel de economii si protectie va deveni tot mai sever, pe masura ce tot mai multi cetateni vor atinge varsta de pensionare. De fapt, in fiecare zi a urmatorilor 10 ani, 10.000 de oameni vor atinge varsta de 65 de ani. Asiguratorii de viata si sanatate trebuie sa recunoasca atat potentialul urias, cat si riscul acestor schimbari demografice. Nu pot trece cu vederea nici implicatiile concurentiale, intrucat bancile si companiile de investitii recunosc nevoia unei bunastari financiare sporite.
Apoi, exista schimbarile climatice. 6 uragane majore si 30 de furtuni tropicale au adus, in ultimele 12 luni, 5 evenimente intalnite, pana acum, o data la 100 de ani. Fiecare dolar din pierderile neasigurate in urma catastrofelor naturale ii costa acum pe contribuabilii americani sapte dolari. E dificil sa exageram impactul schimbarilor climatice asupra societatii si, prin urmare, necesitatea asiguratorilor de a dezvolta solutii care sa protejeze oamenii si industria si sa sustina recuperarea dupa evenimentele catastrofale.
O schimbare mai profunda este pe drum, iar industria trebuie sa se pregateasca urgent, similar cu ceea ce a aratat in ultimul an. Accentul trebuie pus pe initiative de transformare ce conecteaza si optimizeaza toate verigile lantului valoric. Fiecare componenta traditionala a lantului valoric poate fi imbunatatita prin capabilitati digitale mai puternice si tehnologii avansate, asa cum noteaza Digital Insurance.
Asiguratorii care inteleg corect vor deschide drumul catre inovatii indraznete (cum ar fi ecosistemele noi de asigurare) si vor debloca noi surse de venit (cum ar fi modelele de abonament). De asemenea, le va fi mai usor sa isi desfasoare activitatea prin intermediul unei subscrieri mai eficiente, dar si prin optimizarea experientei oferite consumatorilor. Poate cel mai important, transformarea digitala va ajuta asiguratorii sa functioneze mai transparent. Transparenta face mai usoara gestionarea afacerii si, mai important, duce la incredere, care castiga consumatori. Aceste principii pot ghida, in urmatorii ani, luarea deciziilor strategice si tactice.
- Dezvoltarea de produse - Studiul EY a constatat ca, in ultimii 30 de ani, industria de asigurari a creat doar 5 clase noi de produse. Din cauza pandemiei COVID, multi asiguratori reimagineaza dezvoltarea produselor in jurul nevoilor emergente ale clientilor. Pentru a proiecta solutii mai bune, acestea trebuie sa fie sistematice in ceea ce priveste integrarea perspectivelor clientilor in inovatia produselor.
- Marketing - Chiar inainte de a cumpara, consumatorii vor personalizare. Conform unor cercetari recente, 59% spun ca angajamentul adaptat si personalizat in baza interactiunilor din trecut este foarte important. Stim ca anumite repere ale vietii declanseaza achizitionarea de asigurari. Insa, cele mai multe companii de asigurari nu pot sa prevada sau sa identifice momentul in care clientii lor ar putea fi pregatiti sa cumpere o casa sau sa inceapa o afacere. Interactiunile digitale mai inteligente si analizele predictive mai eficiente sunt esentiale pentru asiguratorii care cauta astfel de angajamente personale. De asemenea, acestea ar putea ajuta asiguratorii sa consolideze increderea consumatorilor prin echilibrarea personalizarii si preocuparile privind confidentialitatea.
- Distributie si servicii - COVID-19 a accelerat digitalizarea, iar acesta ar putea fi cel mai mare impact pe termen imediat al pandemiei asupra industriei, pe masura ce trecerea de la distributia fata in fata castiga teren, iar self-service domina tot mai mult interactiunile cu clientii. 75% din politele comerciale si de reasigurare, estimeaza EY, vor fi plasate, pana in 2030, prin platformele digitale, pe pietele traditionale de asigurari. Insurance Journal estimeaza ca 40% dintre riscurile actuale sunt tranzactionabile pe platformele digitale. Acest lucru nu marcheaza sfarsitul agentilor sau al brokerilor, desi acestia vor trebui sa pivoteze catre modele hibride care furnizeaza servicii de consiliere cu plus-valoare. Interactiunile de tipul "human-in-the-loop" vor oferi acces la sfaturi exact atunci cand consumatorii au nevoie. Acest lucru este deosebit de important pe liniile de asigurari de viata si de sanatate, precum si pentru solutiile de bunastare financiara.
- Subscriere - O tehnologie mai buna si seturi mai bogate de date le vor permite subscriitorilor sa identifice mai rapid riscurile profitabile si sa evalueze mai precis cererea pietei pentru produse noi. Statisticile care, azi, necesita ore sau minute pentru a fi generate vor fi disponibile, maine, in numai cateva secunde. Automatizarea, Inteligenta Artificiala si analiza predictiva sunt doar cateva dintre tehnologiile care vor ajuta subscriitorii sa isi faca treaba mult mai bine, mult mai repede si mai inteligent ca niciodata.
- Daune - Experienta daunelor are un impact extraordinar asupra loialitatii, longevitatii, dar si a probabilitatii referintelor din partea clientilor. Nimeni nu vrea ca daunele sa aiba loc, dar, atunci cand se intampla, acestea reprezinta momentul adevarului pentru relatiile cu clientii. Cheia sta in evaluarea corecta a cererilor si plata rapida a acestora. Aici, nu vorbim de tehnologie de dragul tehnologiei - companiile cu platforme inovative de subscriere si daune prezinta, de la an, la an, cote de piata mai mari si rezultate mai solide.