1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
4 milioane lei: despagubiri ...

4 milioane lei: despagubiri oferite pentru bunurile din locuinte afectate de fenomene electrice

Companiile de asigurari Membre UNSAR au achitat anul trecut despagubiri de aproape 4 milioane lei doar pentru bunurile afectate de scurt-circuite sau fluctuatii de tensiune, in baza asigurarilor facultative pentru locuinte, conform unei analize la nivelul asociatiei - cu toate ca doar 1 locuinta din 5 este si asigurata.

Astfel, in fiecare zi calendaristica, din 73 de dosare de dauna despagubite in baza asigurarilor facultative de locuinte, 5 sunt pentru pagube provocate bunurilor de fenomenele electrice. 

Totodata, potrivit celei mai noi cercetari sociologice realizate de IRES la solicitarea UNSAR, 2 din 5 romani stiu si ca daunele cauzate bunurilor din locuinta de un scurt-circuit sau de o fluctuatie de tensiune pot fi acoperite de o asigurare facultativa pentru locuinta.

„O locuinta asigurata inseamna mai mult decat protejarea bunurilor fixe. Vorbim despre asigurarea unui nivel de trai care sa ne ofere momente fericite alaturi de cei dragi, in siguranta”, declara Alexandru CIUNCAN, Presedinte & Director General al UNSAR.

Asigurarile facultative, in functie de acoperirile dedicate alese, sunt esentiale pentru a face fata unei game largi de evenimente nedorite. Fie ca vorbim despre simple reparatii, inlocuiri ale bunurilor afectate dupa un eveniment nefericit, de acoperirea unor despagubiri ca urmare a unor incidente de care suntem raspunzatori sau chiar de reconstructia sau de achizitia unei noi locuinte (in cazul in care vorbim despre o catastrofa) – asigurarea facultativa este solutia potrivita pentru orice roman care isi doreste sa fie #sigurACASA.

"Asigurandu-ne locuinta, ne asiguram un viitor fara griji alaturi de cei dragi", adauga Alina BARBULESCU, Specialist Asigurari Bunuri & Proprietati in cadrul UNSAR.

Infiintata in 1994, UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania reprezinta 21 de companii de profil. Acestea detin o pondere de aproximativ 90% din piata locala de asigurari. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apararea si reprezentarea intereselor asiguratorilor si reasiguratorilor din Romania, participarea la imbunatatirea cadrului legislativ in domeniul asigurarilor, promovarea activitatii de asigurari in Romania si a dezvoltarii durabile a industriei de profil pe plan intern si international. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federatiei Asiguratorilor si Reasiguratorilor Europeni – Insurance Europe. Asigurarile reprezinta un sector - cheie al economiei romanesti, contribuind la dezvoltarea acesteia.

Asiguratorii din Romania Membri ai UNSAR platesc despagubiri de circa 1.8 miliarde EUR pe an, ceea ce inseamna 5 milioane EUR in fiecare zi calendaristica.

Infiintat in 2009, Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie– IRES activeaza pe piata de cercetare din Romania si functioneaza ca un think tank independent, o parte dintre studiile si proiectele pe care le dezvoltam fiind dedicate optimizarii politicilor publice in diferite domenii ale societatii romanesti.