1asig.ro
1asig.ro

3 asiguratori non-life din Japonia platesc daune combinate de 8 miliarde de dolari dupa cele mai recente taifunuri

5 min. / 1.540 cuvinte
Taifunurile puternice care au lovit Japonia, in ultima perioada, au avut un impact semnificativ asupra asiguratorilor non-life, gigantii industriei fiind, cel mai probabil, obligati sa plateasca, in anul fiscal care se incheie in martie 2020, daune combinate in valoare de 8 miliarde de dolari, suma reprezentand daunele cu care se confrunta doar cei mai importanti 3 asiguratori non-life dupa cele mai recente doua taifunuri.

PROMO


Toate acestea, dupa despagubirile de aproximativ 14 miliarde de dolari achitate anul trecut, dupa ploile torentiale din vestul Japoniei, care au generat inundatii severe si alunecari de teren in urma carora peste 200 de persoane si-au pierdut viata, in ceea ce a fost considerat "cel mai mortal dezastru meteorologic" din Japonia ultimilor 35 de ani, informeaza Insurance Journal.

In acest context, mai arata sursa citata, Sompo Holdings si-a redus estimarea profitului net pentru anul fiscal in curs la aproximativ 1,1 miliarde de dolari, ceea ce reprezinta atat o scadere de 19,5% comparativ cu anul precedent, cat si o tendinta descendenta comparativ cu estimarea de anul trecut, potrivit careia anul curent ar fi trebuit sa aduca un profit cu 14,6% mai mare.

Amenintarea tot mai mare a dezastrelor naturale este, acum, greu de ignorat de catre companiile nipone, iar unii asiguratori non-life iau in calcul majorarea primelor de asigurare, incercand astfel sa compenseze pierderile. "Am vrea sa luam in considerare cresterea taxelor" ca raspuns la o serie de dezastre naturale majore si la un numar tot mai mare de locuinte afectate de astfel de fenomene, arata Hirokazu FUJITA - Senior Managing Director, Tokio Marine.

Nu in ultimul rand, taifunurile puternice, precum si cutremurele ocazionale, au avut un impact important si asupra segmentului corporate, subliniind vulnerabilitatile cu care se confrunta in contextul dezastrelor naturale majore. In ultimii doi ani, trei sferturi dintre companiile nipone au avut de suferit de pe urma dezastrelor naturale, pierderile fiind resimtite la nivel de fabrici, cladiri de birouri, retele de distributie si lanturi de aprovizionare, mai arata Insurance Journal, citand in acest sens un studiu realizat de Reuters.

591 accesari