1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
3.000 de elevi de gimnaziu vor ...

3.000 de elevi de gimnaziu vor descoperi lumea finantelor, prin Proiectul Sensul Banilor

ASIROM si Junior Achievement (JA) Romania continua parteneriatul educational inceput in anul 2021 cu proiectul JA Sensul Banilor. Profesorii si elevii vor beneficia de training si materiale educationale pe teme de Educatie economica si financiara, pe o platforma interactiva de invatare.

"Unul dintre obiectivele noastre este sustinerea educatiei si sprijinirea comunitatilor in care ne desfasuram activitatea, construind impreuna un viitor mai simplu si mai sigur pentru tinerele generatii. Credem cu tarie ca educatia financiara, intelegerea nevoii de preventie si gestionarea resurselor sunt elemente importante in dezvoltarea abilitatilor sociale ale copiilor, reprezentand bazele pentru o societate moderna si un viitor prosper.", afirma Cristian IONESCU, Presedinte al Directoratului Asirom.

In acest an scolar, pana in luna iunie, alti 3.000 de elevi din toata tara, din medii defavorizate economic, isi vor imbunatati, cu sprijinul profesorilor, cunostintele financiare, de la notiuni economice simple legate de bani, bugetul familiei, resurse, la consum si economii, si vor fi motivati, prin exercitii atractive si simulari, pentru a putea lua in viitor decizii rationale legate de finantele proprii in diferite situatii.

Elevii vor fi provocati, lucrand in echipa cu colegii lor, dar si cu membrii familiei, sa analizeze diferiti factori care pot influenta din punct de vedere financiar si sa descopere care sunt raspunsurile potrivite la intrebarile:

  • Cum ne putem administra corect banii?
  • Cum luam cele mai bune decizii financiare?
  • Cum putem economisi inteligent?
  • Cum putem gestiona riscurile aparute?

"Elevii clasei mele au fost incantati de platforma si resursele din proiectul Sensul banilor, pentru ca au avut posibilitatea sa invete lucruri noi despre finante si sa isi dezvolte abilitati esentiale pentru viata, simuland situatii reale, devenind mai responsabili si luand decizii privind utilizarea banilor." - profesor coordonator clasa gimnaziu, Colegiul National Pedagogic Stefan cel Mare din Bacau.

La editia precedenta a proiectului au participat 3.000 de elevi, coordonati de profesori din 42 de institutii de invatamant, din 27 de localitati din tara, atat din mediul urban, cat si din cel rural.