1asig.ro
1asig.ro

18 ianuarie, cea mai periculoasa zi a anului pentru soferii care circula pe drumurile din Marea Britanie

5 min. / 1.540 cuvinte
Compania britanica de asigurari Admiral Car Insurance arata ca, potrivit datelor sale cu privire la daunele auto, 18 ianuarie este, din punct de vedere statistic, cea mai periculoasa zi a anului pentru soferii care circula pe drumurile din Marea Britanie.

PROMO


Potrivit datelor Admiral Car Insurance, in ziua de 18 ianuarie se inregistreaza, in medie, mai multe daune auto decat in orice alta zi a anului.

Analizand cererile de despagubire primite in ultimii 8 ani, Admiral Car Insurance a constatat ca, in medie, ziua de 18 ianuarie aduce, in fiecare an, cu 33% mai multe cereri de despagubire decat o zi obisnuita. In comparatie cu cea mai sigura zi a anului pentru soferii din Marea Britanie - 25 decembrie -, 18 ianuarie inregistreaza, de obicei, cu 275% mai multe accidente.

"Conditiile meteorologice si rutiere intalnite, in mod obisnuit, in perioada de iarna pot genera unele dintre cele mai dificile situatii pentru soferii aflati la volan, iar acest lucru joaca, fara indoiala, un rol in numarul de accidente care au loc, in aceasta perioada a anului, pe drumurile din Marea Britanie", subliniaza Laura CONNELLY - Head of Claims, Admiral Car Insurance.

"Zapada, gheata, vanturile puternice, inundatiile, bruma, ceata si ploile abundente reprezinta fenomene frecvente in ianuarie. Vremea nefavorabila creeaza conditii precare de drum, care pot limita vizibilitatea si pot face ca suprafata drumului sa fie alunecoasa, asa ca este extrem de important ca toti soferii sa fie bine pregatiti pentru orice calatorie pe timp de iarna", mai puncteaza Laura CONNELLY.

"Analiza noastra a constatat ca, in data de 18 ianuarie, au loc mai multe accidente decat in orice alta zi - in medie, cu 33% mai multe reclamatii in aceasta zi comparativ cu orice alta zi a anului. Conditiile meteo, coroborate cu drumurile mai aglomerate si soferii stresati, pe masura ce lasa in urma sarbatorile de iarna, ar putea fi factori care contribuie in acest sens", explica reprezentantul Admiral Car Insurance.

"Poate in mod surprinzator, ziua cu cele mai putine daune auto, din punct de vedere statistic, este ziua de Craciun, in care, in ultimii opt ani, s-a inregistrat cel mai mic nivel mediu de daune auto. Acest lucru se explica, probabil, prin faptul ca oamenii petrec aceasta zi acasa, business-urile, magazinele si scolile fiind inchise - toate acestea generand un trafic mai redus", spune Laura CONNELLY.

"Desigur, avand in vedere restrictiile si masurile de izolare care, in momentul de fata, sunt in vigoare in Marea Britanie, anul acesta ar putea fi usor diferit de anii precedenti, pe fondul faptului ca, in continuare, evitam calatoriile neesentiale cu masina. Cu toate acestea, indiferent de durata calatoriei, condusul pe timp de iarna poate fi intotdeauna dificil, iar soferii trebuie sa fie mereu bine pregatiti."

"Inainte de a urca la volan, dupa ce au luat o pauza de la condus, soferii ar trebui sa efectueze verificarile esentiale ale masinii, pentru a se asigura ca vor conduce in siguranta. De asemenea, trebuie sa verifice si traseul, pentru orice actualizare a calatoriei, precum si prognoza meteo, pentru a evita, pe cat posibil, conducerea in conditii periculoase", subliniaza Laura CONNELLY - Head of Claims, Admiral Car Insurance.

1.106 accesari