1asig.ro
1asig.ro
12 iunie - Ziua profesionala a ...

12 iunie - Ziua profesionala a asiguratorului in Republica Moldova

5 min. / 1.540 cuvinte
In fiecare an, pe 12 iunie este marcata Ziua profesionala a asiguratorului in Republica Moldova, denumita si "Ziua Asiguratorului", prilej cu care, echipa portalului xprimm.md, cel mai vizitat site de asigurari din Moldova, felicita toti jucatorii din piata asigurarilor. In acest context, le dorim mult succes, impliniri si realizari frumoase in anii urmatori!

Cu acest prilej si Comisia Nationala a Pietei Financiare din Republica Moldova a adresat un mesaj de felicitare tuturor participantilor profesionisti ai pietei de asigurari. "Avand in vedere provocarile de anvergura la adresa stabilitatii si sustenabilitatii sectorului de asigurari, CNPF indeamna participantii pietei la comunicare, cooperare si interactiune intru conjugarea eforturilor aferente restartarii afacerilor in spiritul bunelor practici. In context, va dorim ingeniozitate, izbanda si impliniri!", se arata in mesajul institutiei.

Ca si in anii precedenti, si in 2019 piata asigurarilor s-a mentinut pe un trend ascendent, marcand o crestere de 7%, pana la 1,62 miliarde lei, fata de 2018, cand valoarea primelor brute subscrise totaliza 1,51 miliarde lei.

In 2020 pe piata de asigurari din Republica Moldova si-au desfasurat activitatea licentiata 14 asiguratori si peste 60 de brokeri.

586 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO