1asig.ro
1asig.ro

www.alinbaiescu.ro - Primul Blog personal despre Asigurari & Business

5 min. / 1.540 cuvinte
Alin BAIESCU, Doctor in economie si un cunoscut specialist al pietei romanesti de asigurari, a lansat recent un blog personal despre asigurari si afaceri. El se adreseaza actualilor si potentialilor clienti ai companiilor de asigurari si consultantiilor in domeniu - agenti ai companiilor de asigurari sau brokeraj, respectiv angajati ai bancilor care vand astfel de produse financiare.

"Pentru ei, acest blog ofera idei de a aborda sau prezenta clientilor diverse aspecte ale asigurarilor. Stiu ca dansii detin multe informatii tehnice; dar tocmai acest lucru face ca, uneori, sa le fie mai greu sa explice un anumit produs, intr-un mod simplu, usor de inteles si, de ce nu, chiar placut interlocutorului. Cel mai dificil este sa prezinti lucrurile simplu, nu complicat! Complicat poate oricine ...", a declarat Alin BAIESCU.

Referitor la punctele forte ce recomanda blogul sau, autorul ne-a precizat:

"Primul e acela ca prezint multe informatii intr-o nota mai aparte: simpla, usor de inteles, amuzanta. Aproape de fiecare data fac apel la o intamplare reala sau la un context comic pentru a ajuta cititorul sa intre in tema sau sa retina mai usor concluzia postarii. Al doilea lucru aparte e acela ca <imi fac curaj> sa public informatii care nu pot fi gasite pe site-urile companiilor de asigurari sau ale revistelor de business. Am ambitia de a ma <descotorosi de hainele corporatiste> si de a purta un dialog prietenesc, pe picior de egalitate, cu cititorii mei."

Materialele postate saptamanal ar putea fi grupate in doua categorii: postarile cu o puternica amprenta educativa si comentarii referitoare la diverse evenimente care se petrec in piata sau la care participa activ.

Cititorilor specializati in domeniu (profesori din invatamantul superior si studenti) le este dedicata sectiunea "Academice". Aici sunt prezentate informatiile esentiale din cele doua volume proprii pe care le-a publicat pana acum ("Asigurarile de viata la debutul mileniului III" si "Asigurarile de viata si dezvoltarea societatii"). Acestora li se adauga extrase din teza sa de doctorat si din lucrarile stiintifice publicate de-a lungul timpului.

2.686 accesari