1asig.ro Printeaza acest articol

Traseu de educatie financiara pentru copii in centrul Capitalei


Scoala de Bani, programul de educatie financiara al Bancii Comerciale Romane duce mai departe misiunea de a creste nivelul de educatie financiara al Romaniei prin lansarea primului quest de educatie financiara pentru copii, in parteneriat cu Questo.

Sambata, 15 septembrie, incepand cu ora 10.00, Piata Universitatii din Bucuresti se transforma in punctul de start al traseului pe parcursul caruia personajul BanMan ii va invata pe cei mici, pas cu pas, sapte notiuni importante de educatie financiara, corelate cu sapte locatii iconice din centrul Bucurestiului.

"Speram ca noul proiect, in care am transformat notiunile de educatie financiara in punctele cheie ale unui traseu prin Bucuresti, sa le trezeasca celor mici curiozitatea de a descoperi mai multe despre lumea banilor si sa faca aceste concepte mai usor de inteles pentru ei. Peste 40.000 de copii si tineri au participat pana acum, in intreaga tara, la atelierele de educatie financiara de la Scoala de Bani", a declarat Nicoleta DELIU, coordonatoarea proiectului Scoala de Bani.

"Quest-ul dezvoltat pentru BCR este inca o dovada ca invatarea prin joaca este cea mai eficienta metoda de asimilare a informatiilor noi, mai ales pentru cei mici. Acesta e primul dintre proiectele educative dezvoltate de Questo pentru copii si ne bucura ca am avut alaturi un partener care intelege importanta adaptarii la tehnicile si tehnologiile moderne", a precizat Claudiu PETRIA, cofondator Questo.

Disponibila pe Google Play si App Store, aplicatia Questo se aseamana cu un treasure hunt, un joc de explorare in lumea reala, iar noul traseu propus de Scoala de Bani ii poarta pe parinti si copii intr-o calatorie prin centrul Capitalei, unde vor explora si vor invata despre bugete, economisire si chibzuinta. Inainte de a porni pe traseu, utilizatorii pot afla in aplicatie mai multe detalii despre joc, lungimea si durata medie de explorare, sau pot consulta clasamentul exploratorilor.

Traseul dezvoltat de Questo face parte din programul de educatie financiara Scoala de Bani, care isi propune sa le vorbeasca romanilor de toate varstele despre cum putem sa ne indeplinim visurile prin economisire si administrarea cat mai eficienta a bugetului personal.

Mai multe detalii gasiti pe pagina de Facebook a evenimentului.

Scoala de bani este cel mai amplu program de educatie financiara din Romania. In ultimii doi ani, peste 1.000 de angajati ai BCR au devenit, in mod voluntar, profesori de educatie financiara si au reusit sa ofere astfel de cursuri gratuite catre aproximativ 70.000 de romani, din care 30.000 de adulti si 40.000 de copii si tineri. Cei interesati se pot inscrie la cursuri prin completarea formularului disponibil pe www.scoaladebani.ro, unde pot consulta si calendarul activitatilor, dar si in orice sucursala BCR.

Toate studiile desfasurate in ultimii doi ani, indiferent de sursa, arata ca romanii se afla pe ultimul loc la educatie financiara in Europa. Ultimul studiu realizat de Banca Mondiala la nivelul Uniunii Europene si prezentat in cadrul celei de a doua editii a European Money Week din acest an a plasat Romania pe ultimul loc din 127 de tari calificate ca raspunsuri, cu un procentaj de 22%, in conditiile unei medii europene de 55%.