1asig.ro Printeaza acest articol

Gothaer: Crestere de 15% a subscrierilor pentru asigurarile travel


O analiza efectuata de Gothaer Asigurari Reasigurari pe portofoliul propriu de clienti arata ca, in perioada ianuarie - mai a anului 2018, segmentul asigurarilor pentru calatorii in strainatate GoTRAVEL de la Gothaer a inregistrat o crestere a primelor brute subscrise de peste 15% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Aceasta crestere arata ca turistii care aleg o astfel de asigurare se gandesc tot mai mult la riscurile la care pot fi expusi in strainatate si, bineinteles, vor sa se simta in siguranta in cazul unui eveniment neprevazut, precizeaza compania.

Clientii Gothaer isi pot personaliza asigurarea de calatorie in strainatate, respectiv pot alege si acoperiri suplimentare, in functie de nevoile pe care le au, de perioada in care calatoresc sau de destinatia aleasa:
Din analiza Gothaer, pentru aceeasi perioada mentionata anterior, reiese ca solicitarile pentru clauza care acopera pierderea, distrugerea sau furtul documentelor au inregistrat o crestere semnificativa a numarului de polite care acopera si acest risc, de aproape 400%.

De asemenea, se observa ca din ce in ce mai multi romani iau in calcul posibilitatea anularii calatoriei din motive independente de acestia, asigurarile de tip Storno inregistrand astfel o crestere de peste 70% in aceeasi perioada analizata.

In primele 5 luni ale anului 2018 si asigurarea MyTRAVELS de la Gothaer a inregistrat (fata de aceeasi perioada a anului trecut) o crestere de aproape 70% a numarului de turisti care au optat pentru o astfel de polita. Acest produs ramane alegerea preferata a celor care pleaca in mai multe calatorii in strainatate, oriunde in lume, pe parcursul unui an, fie in vacanta, fie in calatorii de afaceri ori la shopping. Clientii Gothaer care aleg aceasta asigurare nu trebuie sa avizeze plecarile in strainatate, ci este suficient sa aiba asupra lor cardul MyTRAVELS pentru a avea la indemana, in cazul producerii unui eveniment asigurat, detaliile politei lor cu valabilitate un an.

Acoperirea riscurilor precum acte de terorism, greve sau revolte a fost inclusa automat in produsele pentru calatorii in strainatate de la Gothaer, ca urmare a unei nevoi certe a turistilor, respectiv de a se simti in siguranta oriunde calatoresc in lume. Aceasta protectie, unica in Romania, poate fi un atu la achizitionarea unei asigurari de calatorii in strainatate de la Gothaer.

Produsul InsoTRAVEL de la Gothaer face diferenta pe piata asigurarilor, oferind o solutie pentru a acoperi integral riscul de a pierde avansul sau sumele platite de turisti pentru vacanta in cazul insolventei agentiei de turism si neprestarii serviciilor turistice contractate. InsoTRAVEL se poate cumpara odata cu achizitionarea pachetului turistic (dar nu mai tarziu de 5 zile de la data semnarii contractului cu agentia de turism si a platii pachetului turistic) odata cu asigurarea pentru calatorii in strainatate de la Gothaer. Limitele de despagubire corespund valorii de achizitie a pachetului turistic (turistul avand asigurata valoarea integrala a sumelor platite agentiei de turism) si pot ajunge pana la maximum 2.500 euro / pachet turistic.

In primele 5 luni ale anului 2018, 82% din politele pentru calatorii in strainatate emise de Gothaer au cuprins teritorialitatea Europa + Turcia, lucru care arata un apetit ridicat al romanilor pentru destinatiile de schi de pe continentul nostru, dar si pentru principalele orase europene alese ca destinatii de tip city-break.

Cele mai multe evenimente inregistrate de asigurarile pentru calatorii in strainatate, care au avut loc in anul 2017 si pentru care Gothaer a platit despagubiri au fost:

- imbolnaviri (70%) - ex.: dureri dentare, febra, intoxicatie alimentara/ gastroenterita etc.;
- accidente (24%) - ex.: cu frecventa marita s-au despagubit in sezonul rece cazaturile/ izbirile/ ciocnirile pe partia de schi, in timp ce in sezonul cald cele mai frecvente accidente despagubite au fost: calcatul pe scoici/ arici de mare, muscaturile de meduza/ insecte si, in cateva cazuri, insolatia;
- intarzierea bagajelor sau pierderea acestora.