1asig.ro Printeaza acest articol

Lloyd's of London, pierderi de peste 2 miliarde de lire in urma dezastrelor naturale din 2017. Situatia riscurilor catastrofale, dar si deficitul de protectie in fata acestora, printre subiectele dezbatute la FIAR 2018


2017 a fost un an extrem de costisitor pentru re/asiguratori din intreaga lume, iar Lloyd's nu face exceptie. Dupa dezastrele naturale si fenomenele meteorologice inregistrate anul trecut, Lloyd's of London a inregistrat costuri de 4,5 miliarde de lire sterline, in comparatie cu cele 2,1 miliarde de lire sterline - nivelul atins de costurile Lloyd's in 2016, arata cotidianul britanic The Guardian. Mai mult, potrivit The Guardian, Lloyd's of London a inregistrat, anul trecut, pierderi de aproximativ 2 miliarde de lire sterline.

Printre dezastrele care au condus la acest rezultat negativ se regasesc cele trei uragane care au spulberat Statele Unite ale Americii - Harvey, Irma si Maria -, cutremurul de 7,1 grade care a zguduit Mexicul in septembrie, incendiile care au mistuit California in toamna anului trecut, inundatiile care au inghitit Bangladesh in vara lui 2017, dar si alunecarile de teren care au maturat, acum un an, Columbia. Cum 44% din business-ul Lloyd's vizeaza piata din SUA, pagubele uriase provocate de cele trei uragane au fost resimtite din plin de Lloyd's of London.

Lloyd's sustine ca 2017 a fost al doilea cel mai costisitor an din istoria companiei, dupa 2011. Compania arata ca, pana la finalul lui martie 2018, daunele provocate de uraganele Harvey, Irma si Maria au fost achitate in proportie de peste 50%. Mai mult, Lloyd's estimeaza ca 2018 va fi un alt an plin de provocari. La nivel mondial, eventualele provocari sunt privite cu ingrijorare, mai ales prin prisma celor 330 de dezastre naturale inregistrate anul trecut, la nivel global, care au provocat pagube de 251 de miliarde de lire sterline. Din totalul pierderilor asigurate, 60% au fost provocate de uraganele Harvey, Irma si Maria.

Dezastrele naturale care ameninta intreaga omenire, la nivel social, economic si nu numai, reprezinta doar unul dintre subiectele care vor fi analizate si dezbatute, luna viitoare, in cadrul editiei cu numarul 21 a FIAR - Forumul International de Asigurari-Reasigurari, la Conferinta "Reasigurarea riscurilor catastrofale".

Editia de anul acesta a FIAR, cel mai important eveniment pentru industria de asigurari din Europa Centrala si de Est, reuneste peste 450 de participanti din toate colturile lumii. FIAR 2018 va avea loc la Bucuresti, in perioada 13-16 mai, evenimentul fiind gazduit de Hotelul Sheraton.

Cea de-a 21-a editie a Forumului International de Asigurari-Reasigurari aduce laolalta profesionisti din domeniul re/asigurarilor, reprezentanti ai companiilor de brokeraj, membri ai autoritatilor si asociatiilor de profil, dar si specialisti din domenii conexe, atat din Romania, cat si din piata internationala. Programul FIAR 2018 include, printre altele, sute de intalniri bilaterale, evenimente speciale de business networking, dar si sapte conferinte si workshop-uri: Conferinta "Reasigurarea riscurilor catastrofale", Conferinta "Insurance Market Trends", Conferinta "Asigurarile in lumea digitala", Conferinta Asigurarilor de Viata si Sanatate, Conferinta Brokerilor, Conferinta dedicata Asigurarilor Auto, Conferinta Asigurarilor de Viata si a Pensiilor private, respectiv Workshop-ul GDPR.

De asemenea, FIAR 2018 propune atat Gala "XPRIMM Reinsurance Awards", cat si traditionala Seara Romaneasca. La randul sau, FIAR - Forumul International de Asigurari-Reasigurari, eveniment organizat de publicatiile XPRIMM, propune o premiera: dupa editiile organizate in Sinaia, Brasov si Poiana Brasov, FIAR ajunge, anul acesta, in Bucuresti. Mai multe detalii despre programul editiei de anul acesta a FIAR, dar si despre inregistrarea la una sau la toate conferintele organizate in cadrul evenimentului sunt disponibile pe site-ul oficial.