1asig.ro Printeaza acest articol

HANNOVER Re va depasi obiectivul de profit pentru 2017 cu 150 milioane euro


HANNOVER Re, al treilea cel mai mare reasigurator din lume dupa volumul de prime brute subscrise, a anuntat ca obiectivul de profit pentru anul 2017 urmeaza a fi depasit cu circa 150 milioane euro. Astfel, potrivit reprezentantilor reasiguratorului, profitul net la 31 decembrie 2017 urmeaza a se situa la circa 950 milioane euro, fata de 800 milioane euro - cat o reprezenta obiectivul declarat anterior.

"Chiar daca acest rezultat este unul inferior celui inregistrat cu un an inainte (n.red: profitul net al HANNOVER Re s-a situat la 1,17 miliarde euro in 2016), poate fi totusi considerat satisfacator daca tinem cont de faptul ca 2017 a fost un an dominat de evenimente naturale catastrofale care au generat pierderi asigurate sustantiale, de peste 100 miliarde dolari", a spus lrich WALLIN, CEO-ul HANNOVER Re.

Totodata, reprezentantii reasiguratorului au mentionat ca, in ceea ce priveste valoarea primelor brute subscrise, se asteapta la o crestere de circa 9%, "in concordanta cu obiectivele". In ceea ce priveste randamentul investitiilor, compania viza un procent de 3%, dar si acest obiectiv va fi depasit, grupul german de reasigurari revizuind estimarea anterioara la 3,8%. Referitor la dividentele pentru anul 2017, valoarea per actiune se va situa la o valoare similara cu cea din 2016, de 5 euro per actiune.

In ceea ce priveste reinnoirile de la 1 ianuarie, dintr-un volum total de PBS de 7,13 miliarde euro (PBS aferente reasigurarilor traditionale pe segmentul property-casualty, fiind exclus business-ul facultativ si reasigurarile structurate), un volum de tratate in valoare de 4,65 miliarde euro era disponibil pentru reinnoire. Din acest volum, 4,29 miliarde euro a fost reinnoint, in timp ce, un volum de 610 milioane euro a fost fie anulat, fie reinnoit intr-o noua forma. Astfel, incluzand 711 milioane ero - tratate noi sau modificari modificari de cote sau de tarife, volumul de business cu ocazia reinnoirilor de la 1 ianuarie 2018 a totalizat 5,25 miliarde euro, in crestere cu 12,7% fata de ianuarie 2017.

"Rezultatul sezonului de reinnoiri ale tratatelor constituie o etapa importanta in vederea atigerii obiectivelor pentru 2018", a punctat WALLIN.

Pentru anul 2018, reasiguratorul german estimeaza o majorare a volumului de PBS cu o singura cifra, un randamentinvestitional de 2,7%, respectiv un venit net de 1 miliard euro, cu conditia ca valoarea pierderilor mari sa nu depaseasca valoarea bugetata de 825 milioane euro, iar in ceea ce priveste piata de capital, aceasta sa nu aiba o evolutie neprevazuta.