Intrebarea saptamanii - Asigurari - Totul despre asigurari - Piata asigurarilor din Romania - 1asig.ro

Intrebarea saptamanii - Asigurari - Totul despre asigurari - Piata asigurarilor din Romania - 1asig.ro

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Ghid Asig 
 Dictionar 
 Lex 
 Tendinte 


Bucuresti
16
1 EUR = 4.6579 RON
1 USD = 3.7656 RON


RFI

Intrebarea saptamaniiIntrebarea saptamanii
In ce masura considerati ca frauda este o cauza a cresterii daunalitatii in asigurarile auto si de ce?

Foarte mare 26.6%
Mare 36.7%
Medie 22.3%
Mica 8.6%
Foarte mica 5.8%

Total voturi: 139
Comentarii

adaugat de popescu la 21.12.2007 21:25
la multi ani !
 
adaugat de Pistanila Calin la 17.09.2005 14:05
Atata timp cat procesele verbale de contraventie sunt intocmite de "Politia din Romania" (reprezentantii acestora), nu de putine ori se merge la mica intelegere.....,se schimba incadrarea juridica si implicit si culpa , cei implicati direct in evenimentele rutiere "fiind ajutati"in acest sens in declaratiile date (daca se mai dau si se mai pastreaza aceste declaratii ......).Ceea ce ramane de facut atunci cand sunt evidente aceste "aranjamente":
1.sa nu platesti acel dosar de dauna (despagubirea) daca poti dovedi frauda ... , ceea ce este destul de greu;
2.sa platesti despagubirea (in lipsa probelor si a dovezilor de frauda) intrucat instanta nu o sa-ti dea castig de cauza si pe langa explicatiile si argumentarile care o sa le dai la CSA te alegi si cu o reclama de toata frumusetea.
In concluzie mai trebuie sa treaca ceva timp pentru a invata sa fim mai corecti fata de noi insine si totodata fata de ceilalti....
 
adaugat de GHERGHE DANIEL MARCEL la 14.09.2005 22:51
Nu trebuie sa privim frauda ca un element semnificativ cu privire la destabilizarea unei societatii de asigurari si trebuie ca inspectorul de daune sa gestioneze cu mult profesionalism acele doasare de daune suspicioase din punct de vedrere la limita legi pentru a inpedica anumite persoane sau grupuri de interese de a scoate bani din societate prin asa nunitele daune fabricate.La ora actuala se simte nevoia de a se costitui o banca de date cu privire la anumite persoane care se pare ca au facut un obicei din aceste daune auto .SE FARE CA IES BANI FRUMOSI.
 
adaugat de Gheorghe Grisa la 14.09.2005 09:10
cvasiamatorismul in instrumentarea dosarelor de dauna din partea inspectorilor de dauna ,concurenta neloiala din partea celor ce vind asigurari si care nu sunt convinsi ca nu se poate asigura oricum si in orice conditii si nu in ultimul rind nu trebuie uitat ca .... ,, BANUL E OCHIUL DRACULUI ,,
 
adaugat de Marius Maier la 12.09.2005 12:18
Din pacate exista si la o analiza complexa se poate descoperi nivelul la care se situeaza.

Frauda reprezinta dupa parerea mea:

1. inregistrarea ca agenti de asigurare a diverselor "persoane" care au o oarecare legatura cu asiguratul, in scopul incasarii unui comision dupa incheierea politelor.

2. Incheierea contractului de asigurare fara raspectarea riguroasa a conditiilor. Parerea mea este ca fotografiile si respectiv inspectiile de risc sa se faca doar de catre persoane, autorizate in acest scop de catre asiguratori. Agentii de asigurari ar putea sa emita politele urmind ca acoperirea efectiva sa inceapa la data efectuarii inspectiei de risc (de catre un profesionist).

3. Recomandarea de catre inspectorii de dauna, facuta clientilor pentru achizitia si/sau reparatia in anumite unitati " cu care ne intelegem bine"....
In cele mai multe cazuri aceste recomandari stau la baza unor aranjamente de comision care se achita de catre unirtatile reparatoare/de vinzare piese.

Nu este normal ca un parbriza sa coste 6 mil ROL daca ai asigurare si 4 mil ROL fara asigurare, la aeeasi masina si la aceeasi firma .!!!!
exemplele sun nenumarate insa se stie ca asa se intimpla ...este foarte greu de demonstrat .....dar SITUATIA EXISTA si din pacate PERSISTA.

Fara a mai continua cu exemplele, pot sa conluzionez ca ....
valoarea cu 20-30 - 70% mai mare a pieselor montate pe aautovehicule conduce la o rata a daunei majorata nejustificat cu "spaga de recomandare incasata de unele persoane de la asiguratori"...si in mod normal afecteaza asiguratii si asiguratorii (ca societati).

Consider ca centrala fiecarei societati de asigurari ar trebui sa aiba un departament specializat in analize si incheieri de contracte cu furnizorii de piese (la nivel national si/sau local) pentru negocierea globala a discountului care se poate obtine in cazul unei colaborari......

Sunt multe de spus....si se fac din pacate prea putine.

In primul rind societatile de asigurari ar trebii sa incadreze ca inspectori de daune...persoane care stiu ce inseamna clientul si cit de important este pentru societate, fara a face rabat insa de la regulile interne.

Sunt unele societati in care clientul este tratat la daune ca un infractor....artrebui sa isi puna probleme serioase pe termen lung.

Cu respect,
Marius Maier

la recomandarea inspecti
 
adaugat de georgel soare la 11.09.2005 13:42
in afara unui calcul actuarial al primelor in afara unor speculatii de produs , al riscurilor si al conditiilor de asigurare, consider ca trebuie luata o atitudine ferma fata de inexistenta colaborare dintre asiguratori si dintre acestia si Comisie, astfel incat sa poata fi finalizate in sfarsit proiectele unei baze de date comune, a unei interactiuni cu serviciile politiei rutiere sau chiar a unor specializari in interpretarea accidentelor de catre expertii autorizati.
Toate pregatirile si strategiile unui asigurator nu cred ca vor conta foarte mult in lipsa unei coordonari clare a sistemului national.
 
adaugat de liviu la 11.09.2005 11:36
Frauda.
Daca ar fi sa privim frauda limitativ, ca actiuni ale unora dintre asigurati/pagubiti pentru obtinerea unor despagubiri necuvenite, atunci ar trebui sa ne ingrijoram dar cu moderatie.
Daca este sa analizam cresterea despagubirilor tinand cont de toti factorii implicati, asiguratori-asigurati/pagubiti-inter
mediari la subscriere - prestatori de servicii pentru repararea prejudiciilor, atunci avem motive serioase de ingrijorare.
 
adaugat de Decebal Manole BOGDAN la 11.09.2005 09:06
Primele de asigruare sunt stabilite prin metodele matematicilor actuariale in functie de comunitatea de riscuri (frecventa, amplitudine, zonalitate, etc.) In acest calcul al cotatiei primei de asigurare nu intra si riscurile provocate intentionat sau inscenate. Acestea din urma in termeni juridici determina mecanismul fraudei. despagubirile platitte pentru riscuri ne luate in calculul primei de asirguare afecteaza negativ fondul de asigurare si implicit profitabilitatea asigurari. Pentru a nu crea antisectie si a mentine un profit din activitate asiguratorii au doua sanse> ori cresc prima de asigurare ori depisteaza prin mecanisme de control si invetigatii cazurile potetiale de frauda. IN cayul in care nu se iau aceste masuri finalitatea este una singura > se elimina din portofoliu produsul de asigurare. Deespre frauda si cum afecteaza acesta economia societatilor de asigurare se poate citi in cartile iesite de sub tuparul Editurii CASA CARTI de STIINTA CLUJ: GESTIUNE ECONOMICO FINANCIARA IN SOCIETATILE DE ASIGURARE si CONTROLUL IN ASIGURARI. Merita
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 10.09.2005 15:01
Valoarea totala a daunelor platite a crescut, in termeni reali, cu circa 44% in primul semestru al anului 2005, fata de perioada corespunzatoare a anului 2004.

Experienta tarilor dezvoltate a demonstrat ca, in mare masura, exista o legatura directa intre daunalitate si frauda in asigurarile auto. In Marea Britanie aceasta a dus la o crestere estimata a valorii politelor auto de circa 10%.

Frauda a fost considerata multa vreme un delict fara victime, singurele care aveau de suferit, din punct de vedere financiar, fiind companiile de profil. Mai mult, daca avem in vedere principiul mutualitatii, prin care cei multi platesc pentru dauna unui singur pagubit, frauda devine si mai "inocenta".

Potrivit declaratiilor specialistilor, in Romania, in acest moment, frauda pare a fi doar o usoara "raceala" fata de "epidemia de gripa" din industriile de asigurari vestice.
Asadar, in ce masura considerati ca frauda este o cauza a cresterii daunalitatii?
 
Arhiva

Sondajul curent

30.03.2018 Ce inovatii tehnologice vor revolutiona piata locala de asigurari in urmatorii 3 ani?

23.03.2018 In cat timp anticipati ca va fi lansata prima societate mutuala de asigurari din Romania?

16.03.2018 Cui ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

09.03.2018 In ce masura utilizarea sistemelor telematice va creste siguranta in trafic?

02.03.2018 Cand anticipati ca vor aparea in Romania asigurarile de tipul "On Demand" (platesti cat consumi)?

23.02.2018 Cum considerati ca sunt noile tarife de referinta pentru politele RCA?

16.02.2018 Cum apreciati decizia de amanare a aplicarii IDD?

09.02.2018 Este pregatita industria de asigurari sa aplice regulile GDPR din luna mai?

02.02.2018 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2018?

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |  >PAID

OMNIASIG
Copyright 2018-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM