1asig.ro
1asig.ro

Cum apreciati decizia de amanare a aplicarii IDD?

- Este binevenita, piata va avea suficient timp sa aplice Directiva 25.0%
- Este irelevant, piata nu va fi complet pregatita pentru IDD nici la 1 octombrie 69.7%
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii) 5.3%

Total voturi: 76adaugat de Florin TALOS la 18.02.2018 10:24
S-a dus naibii si UE. Am crezut ca numai in Romania e meteahna asta, hai sa amanam ca pe unii i-a durut la basca si nu s-au straduit suficient sa-si faca temele si sa-i scoatem noi de sub sanctiunea legii prin amanarea termenelor de conformare. Imi aduc aminte de amanarile succesive privind obligativitatea cursurilor si examenelor de autorizare ca asistent in brokeraj sau agent de asigurare. Doar le-a mai dat o gura de legalitate celor care nici azi nu s-au autorizat si vand si azi bine mersi asigurari la drumul mare. Asta in timp ce cei seriosi si numiti fraieri de ceilalti nu au avut nici o problema sa se conformeze termenelor asa cum au fost date prima data. Si se lucreaza la greu cate 4-5 neautorizati pe userul unui autorizat fara frica ca se incadreaza la penal conform legii. Pe nimeni de la centru nu preocupa securizarea userelor autorizatilor impotriva accesului neautorizatilor.Legea de transpunere a IDD ii incrimineaza si pe cei care se folosesc de neautorizati nu numai pe neautorizati. Asa este si cu IDD, le-a mai dat o sansa celor care nu s-au straduit suficient sa se conformeze la timp si parca vad ca si la 1 cotombrie or sa fie la fel de nepregatiti in speranta unei noi amanari. Si daca eu si alti colegi de alti brokeri solicitam clientilor semnarea acordului general de brokeraj, cai de comunicare si accept de prelucrare date cu caracter personal alti colegi au declarat ca habar nu au de el. Ce-i aia IDD, GDPR, legea RCA ? Cu ce se mananca astea ? Fac RCA in vederea inmatricularii la semnarea contractului de V-C ca este bun de adoua zi desi cumaparatorul se duce la transcriere peste 45 zile, cumparatorul este femeie dar pe asigurare apare CNP de barbat, la inmatriculare musai RCA pe minim 6 luni sau 12 luni, nu se poate pe o luna. Astea sunt cateva exemple de "perle" in asigurari.
 
adaugat de Gabi la 16.02.2018 19:05
PS. O sa va rog sa parcurgeti putin mesajele si sa observati cata lume a deranjat "obraznicia" mesajelor mele. Dar daca totusi considerati ca mesajele mele sunt de o obraznicie iesita din comun si ca din cauza mea nu scrie lumea p-aci o sa fac ceva ce am zis ca n-o sa mai fac niciodata: sa spun niciodata. :)) Dar totusi, ca sa fiti linistit, aveti cuvantul meu de onoare ca nici macar nu o sa mai deschid aceasta pagina. De scris nici nu mai poate fi vorba. Va multumesc din suflet.
 
adaugat de Gabi la 16.02.2018 18:42
Draga domnule Moraru credeti ca dl Beznoiu s-a suparat? Era pur si simplu o constatare si o intrebare. Chiar mi-a placut mesajul si de aceea mi-a starnit curiozitatea. I-am si spus asta. Nu mi-am batut joc de dansul, nu i-am vorbit urat si nu l-am jignit asa cum ati facut-o dvs. Era o conversatie. Mie nu-mi plac robotii, botii, chatbotii, etc. Pentru ca sunt om, imi place sa vorbesc si sa comunic cu oamenii pentru ca din discutii se nasc ideile bune, rezolvarile, solutiile pozitive. Daca totusi, dl. Beznoiu, considera ca am facut lucrurile de mai sus atunci astept ca dansul sa ma mustre nu dvs. Apropo, nu sunt Firea, Sunt Liviu Dragnea. PS. Eu nu mai astept nicio cerere din partea dvs. Nu aveti curaj nici macar cat o musca. Sa fiti sanatos.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 16.02.2018 15:38
Ambasadorii statelor Uniunii Europene au confirmat, miercuri - 14 februarie 2018, in numele Consiliului European, ca a fost amanata transpunerea IDD - Directiva privind Distributia in Asigurari (Insurance Distribution Directive). Astfel, s-a convenit sa se amane termenul de transpunere pana la 1 iulie 2018 si data aplicarii pana la 1 octombrie 2018.
 
Arhiva

Sondajul curent

01.09.2017 Care este ponderea Constatului Amiabil din totalul daunelor RCA?

25.08.2017 Credeti ca asiguratii RCA vor cumpara si clauza de decontare directa?

18.08.2017 Atunci cand te afli la volan, trimiti SMS-uri si alte mesaje text (mail-uri etc.)?

11.08.2017 Care considerati ca va fi, intr-un an, ponderea clientilor cu risc ridicat?

14.07.2017 Ce activitate facuta de un sofer la volan crezi ca poate creste cel mai mult riscul unui accident rutier?

07.07.2017 Care varianta a sistemului Bonus-Malus este mai corecta? Argumentati optiunea in comentarii.

30.06.2017 Ce masuri credeti ca ar duce la scaderea numarului de accidente rutiere in Romania?

23.06.2017 Care considerati ca este principala cauza a accidentelor rutiere?

16.06.2017 Care considerati ca este cea mai importanta asigurare pe care trebuie sa o incheiati inainte de a pleca in vacanta?

<  9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |  >