1asig.ro
1asig.ro

Considerati ca decontarea directa va creste calitatea serviciilor oferite de asiguratorii RCA?

- Da 69.9%
- Nu 30.1%

Total voturi: 103
adaugat de gabi la 12.06.2017 19:46
Domnule Adrian Marin am intrat pe asiguropedia.ro. Chestionarul m-a nenorocit. M-a intrebat ce tip de asig. mi se potriveste (sau asa ceva) si apoi m-a plimbat printr-o multime de intrebari la care nu am gasit raspunsul potrivit (hai sa zicem ca la vreo 4 m-am descurcat :))) si la urma dupa ce m-a chinuit sa aleg totusi ceva ..... nimic. Care e rolul lui? Nu mai am timp dar o sa revin .... :)
 
adaugat de gabi la 12.06.2017 19:36
:)) Ati devenit usor infatuat domnule UNU. Si nu am avut dreptate?
 
adaugat de unu din 300 la 12.06.2017 13:33
Nu e nimic de ras........ Doar iti zambeam , intrucat ai aminit de mine in interventia ta :-)
 
adaugat de gabi la 09.06.2017 18:14
Sunteti foarte amabil si elegant, domnule UNU, dar ce e de ras?
 
adaugat de Unu din 300 la 09.06.2017 14:40
:-)) Decontarea directa nu cred ca ar duce la cresterea calitatii serviciilor. Nici in restul Europei nu exista decontare directa 100%; sunt cateva tari unde se aplica si si acolo sa nu credeti ca lucrurile merg unse. Situatia e discutabila; Toata lumea va ganditi ca implicit ar cauta sa isi cumpere o polita rca de la un asigurator cu bonitate, fireste ca aproape instant acel asigurator sau acei( cativa ) asiguratori ar fi inundati instant de clienti doritori de rca .Ei bine acel asigurator ar putea imeidiat sa aiba probleme mari intrucat e putin probabil sa faca fata la ceea ce ar urma.( despagubiri direct proportionale cu numarul clientilor veniti) Oricare din asiguratorii din piata ar putea avea probleme mari iar piata ar putea intra in impas chiar mai mare decat este ea azi! Acest sistem ar putea fi adoptat de catre asiguratori dupa un temeinic studiu de impact. Azi chiar daca este prevazut in lege ca decontarea directa se poate face ; exista si o portita: numita in lege ACORDUL dintre Asiguratori care inca nu s-a realizat. Aparent lucruile sunt simple dar de ce credeti ca nici un asigurator nu s-a ingramadit sa treaca la semnarea acordului privind decontarea directa? Din simplul motiv ca ar putea fi foarte usor destabilizat. nu inultimul rand e posbil sa se asite neputincios si la o scadere dramatica vanzarilor pe casco. De credeti ca in multe state din Europa decontarea directa nu este acceptata de asiguratori? Obligatia asumata prin polita de asugurare trebuie sa fie aceeasi indiferent ca platesti celui care a cumpart-o sau celui care este pagubit. Am fost scurt! :-)
 
adaugat de gabi la 02.06.2017 14:12
... si eficace, domnule Moraru. Scurt, concis si eficace.  Daca nici macar domnul UNU nu a reusit sa scrie mesaje scurte, ma puteti ierta si pe mine? Intotdeauna am comentat subiectele. Puteti sa va convingeti. E adevarat ca imi spun si parerea daca e cazul dar asta nu inseamna ca va critic. Este doar parerea mea si este doar o discutie. Sper eu constructiva si ... mai sper sa nu va suparati. Si acum, ca sa fim in ton cu subiectul, am o intrebare scurta, concisa si eficace: Daca ati fi dvs. seful ASF cum credeti ca ati putea determina societatile pe care le-ati amintit (si nu numai) sa creasca calitatea serviciilor oferite ... doar prin viziunea proprie si nu constranse de lege.  Pana la urma  ... daca merge si "fara de lege" ... de ce nu?
 
adaugat de MORARU la 01.06.2017 20:13
Dna./dle.gabi, asiguratorii sunt societati comerciale, iar calitatea serviciilor tine de viziunea managerilor si de calitatea oamenilor, nu de vreo lege sau de amenintarea ca victimele RCA nu le ingroasa randurile! Dna./dle.gabi, ar fi interesant sa comentati intai subiectul, scurt si concis si apoi sa criticati comentariile altora! Intrebarea editorului nu este daca ne dorim personal sau daca piata are nevoie de decontare directa, intrebarea este daca City si Euroins vor avea inspectori de daune mai umani, vor scurta lista de asteptare pentru deschiderea dosarului de dauna RCA la 48 ore, vor respecta termenele de plata a facturilor catre service-uri, vor inceta sa intimideze clientii in scopul de a-i constrange sa accepte despagubiri mai mici!
 
adaugat de gabi la 01.06.2017 11:56
Am observat .... ca m-ati tutuit. Sa stiti ca e o onoare pentru mine. Am incercat si eu sa fac acelasi lucru dar nu suna bine :)) ... asa ca prefer sa va spun in continuare dle Moraru ;)
 
adaugat de gabi la 01.06.2017 11:47
Domnule Moraru, sunt convinsa ca ati observat cat timp le trebuie multora sa aplice / respecte o lege. Aveti idee de cate secunde e nevoie, din momentul in care afla ca legea nu mai exista, sa sa n-o mai respecte? Oamenii (adica noi :)))) se conduc greu chiar si atunci cand exista legi. E adevarat ca specia umana a progresat iar beneficiile acestui progres sunt uriase dar sa nu va inchipuiti ca mizeria umana s-a schimbat cu ceva. E "identica si la fel" (mici diferente care tin de vremuri), dle Moraru .....
 
adaugat de MORARU la 30.05.2017 17:53
Mai Gabi, daca toti asiguratorii RCA, ar avea servicii de calitate, care ar mai fi motivul pentru care ai avea nevoie de alternative la asiguratorul vinovatului. De ce ai merge la asiguratorul tau pentru solutionarea daunei RCA, daca si asiguratorul vinovatului ar avea servicii corecte? Astazi, riscul sa ajungi la un asigurator nasol sunt mari, daca nu ai casco, si decontarea directa ti-ar oferi siguranta ca primesti servicii de calitate.
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >