1asig.ro
1asig.ro

Ar fi benefica pentru clienti mentionarea comisionului RCA pe polita de asigurare?

- Da 25.1%
- Nu 74.9%

Total voturi: 382
Comentarii

adaugat de Simina Alexandru la 08.08.2014 21:20
Cand am scris "fara alte date" ma refeream la date despre autoturism, bineinteles ca vor trebui solicitate nume, prenume, adresa, vechime permis.
 
adaugat de Asistent RCA la 08.08.2014 21:13
Draga Simina, daca polita RCA s-ar raporta la conducatorul auto, doar CNP-ul nu ar fi suficient...Asa cum in momentul acesta este nevoie de actul de identitate al proprietarului si de talonul masinii, in cazul conducatorului auto, pe langa CNP, respectiv o copie a cartii de identitate, ar trebui sa se ia in considerare inclusiv permisul de conducere (vechimea in trafic si categoria pentru care este autorizat), istoricul daunelor (la inceput se poate face tranzitia prin declaratie pe propria raspundere privind eventualele daune anterioare)
 
adaugat de Simina Alexandru la 08.08.2014 21:05
Asistent RCA, eu pe munca cui ma bazez daca nu a mea? In privinta incheirii asigurarii RCA pe conducator auto(doar CNP fara alte date) sunt perfect de acord.
 
adaugat de mnk la 08.08.2014 21:01
Si asa sunt destui cei care impart comisionul cu clientii. Nu vad ce beneficiu ar fi in acest fapt
 
adaugat de Asistent RCA la 08.08.2014 20:57
@ Florin Talos: Stimate Domn, din nefericire, realitatea nu e chiar asa cum doriti Dvs. sa o prezentati. 1. Comisionul oricarui intermediar se regaseste in prima platita de catre Asigurat, indiferent despre ce societate de asigurare vorbim si despre ce procent s-a negociat de catre intermediar. Vi s-a intamplat vreodata ca o societate sa dea alt pret pentru aceeasi RCA, oferta alternativa fiind data fara intermediar? 2. Imi pare rau sa va contrazic...dar realitatea indica totusi niste criteria de diferentiere in consilierea clientilor (rapiditate in solutionarea si achitarea daunelor, stabilitate financiara si multe altele...). Ba chiar si simpla realitate ca pretul cel mai mic nu coincide neaparat cu beneficiul si interesul cel mai bun al clientului. 3. Daca tot suntem atat de convinsi ca toti clientii vor alege intotdeauna pretul cel mai mic (cu riscul sa-si plateasca singuri si daunele, desi au asigurare), unde e problema legata de comision si transparenta lui? 4. Eu as propune altceva - RCA pe conducator auto!!! Nu pe masina / sasiu etc. Este raspunderea civila a cuiva fata de altcineva si masina ca bun nu merge singura...deci de ce ne incapatam sa asiguram raspunderea obiectului, cand de fapt e responsabil cel care il manevreaza?
 
adaugat de Romanash la 08.08.2014 20:40
Transparenta e un lucru foarte bun, dar nu e neaparat si util in cazul lipsei de maturitate. Intr o piata in care deciza se face predilect prin prisma pretui, a mentiona comisionul intermediarului e ca si cand ai arata cu degetul spre broker zicand: vezi de ce e mai scump rca ul? Din cauza lui ! Ceea ce este complet fals! De ce nu se face asa in Germania sau Franta sau etc? Daca tot il limitam - ceea ce iar nu e ok, dar avand in vedere din nou imaturitatea pietii poate fi de inteles - atunci de ce sa l mai includem in polita? Nu putem argumenta mentionarea sa nici asimilarea cu onorari avocatilor sau comisionul agentiei de turism, ca acolo nu vorbim de servicii obligatorii si valoarea adaugata e mult peste accesul facil la serviciu, cum e cazul la RCA, ca sa fim seriosi- ce mare consultanta si asistenta da brokerul clientului pt aceasta asigurre? Face facil procesul procurarii sale si punct, total diferit decat in cazul restului asigurarilor facultative. Deci daca limitarea are o noima, transparentizarea sa nu prea.
 
adaugat de Asistent RCA la 08.08.2014 20:37
De ce la noi, romanii, nu se poate vedea niciodata partea buna a lucrurilor? De ce ne-am invatat doar cu carcoteala? Orice agent comercial era candva obligat sa aiba afisat la vedere adaosul comercial aplicat pentru produsele vandute (posibil sa mai existe aceasta obligatie si acum...desi ma indoiesc). Care sunt motivele pentru care un intermediar in asigurari ar fi atat de deranjat sa-i aduca la cunostinta clientului sau ca pentru o polita - nici nu conteaza daca e obligatorie sau nu - plateste un cost pentru o serie de servicii legate de partea de intermediere/negociere/instrumentare /administrare etc.? De ce intermediarul nu poate sa se bazeze pe munca proprie in aceasta relatie si in justificarea costurilor aferente?
 
adaugat de Simina Alexandru la 08.08.2014 20:37
Stefan, dragul meu tu pe ce planeta traiesti? Aici, pe Terra comisionul brokerilor pe RCA este intre 15-20% iar din ce imi amintesc eu din scoala 15-20% inseamna maxim o cincime si nu "aproape jumatate". In plus Stefanut, nu stiu daca stiai dar acelasi pret il platesti fie ca mergi direct la Asigurator fie ca faci RCA-ul printr-un broker. Ar fi mult mai de folos sa se mentioneze pe polita rca gradul de solvabilitate a asiguratorului SAU mai bine numarul de reclamatii pe care le au la ASF, astea sunt informatii mult mai utile pentru asigurator...sau cel putin ar trebui sa fie. Pentru asiguratori a fost mai rentabil sa vanda prin brokeri decat prin agenti, deci micsorarea comisioanelor la brokeri de la 15 la 10% nu va rezolva probelma despagubirilor. Multe persoane traiesc deja cu impresia ca brokerul are un pret mai mare decat asiguratorul si aceasta reglementare nu ar face decat sa intareasca aceasta credinta gresita. In concluzie brokerii astia sunt chiar nesimtiti, sa incaseze comision aproape 50% din prima de RCA. Nu avem nevoie de ei, mergem pe jos la 11 asiguratori si aflam noi intr-un final care e cel mai mic pret...sau mai bine il credem pe agentul care ne spune ca avem reducere 50% pentru ca suntem clienti fideli. Jesus!
 
adaugat de Alin la 08.08.2014 20:33
Cand cumparati ROVINIETA care este si ea tot OBLIGATORIE vi se spune ce comisioane incaseaza PETROM SAU POSTA SAU CINE O MAI VINDE ????? Ce BENEFICIU are clientul daca i se spune ce comision incaseaza agentul dati-mi un exemplu corect. Cand ai spun ce comision incasez ai spun si cat platesc CHIRIE , SALARIU INTERNET , CALDURA CURENT CONTABILITATE ???? Cand la Societatile De Asigurari VOR SCRIE MARE : COMISION ZERO 0% va fi corect asa ? La mine va aparea pe polita COMISION 10 % SI LA SOCIETATE LA SEDIU VA FI AFISAT COMISION ZERO , e corect asa ??? Stim cu totii ca societatile cheltuie pentru emiterea unei polite si 30-40 % din ce incaseaza dar vor afisa COMISION ZERO E BINE DOMNILOR ASA ?
 
adaugat de Florin TALOS la 08.08.2014 20:32
Stimate Asistat RCA tine minte: Specificarea comisonului platit, mentionez platit de catre societatea de asigurare celui care vinde asigurarea RCA indiferent ca este salariat sau agent propriu sau intermediar 1.Din punct de vedere al asiguratului nu ma incazeste cu absolut nimic, eventual imi da insomnii noaptea ca nu am fost mai destept sa lucrez si eu in asigurari. Nu voi primi nici servicii mai de calitate de la cel care vinde sau societatea de asigurare. Eu platesc asigurarea si punct. Nu dau bani in plus ca sa-l platesc pe cel care vinde, cel care vinde nu pune adaos comercial de la el. Societatea a stabilit pretul si cel care vinde il rspecta. Daca cel care vinde ar pune adaos comercial de el la un pret standard atunci vreau sa stiu care e adosul cel mai mic, e normal. 2. Din punct de vedere al intermediarului. De exemplu eu primesc lunar de la broker nivelul comisionului in procente pe fiecare societate de asigurare. Dar cand vand ii pun in fata clientului ecranul monitorului cu preturile de la 11 societati de asigurare in ordine crescatoare. 99% din clienti aleg pretul cel mai mic, eu nu am cum sa-l conving sa cumpere de la o societate care are cel mai mare comision in %. Culmea e ca societatile cu pretul cel mai mic au si comisionul cel mai mare in % dar asta in cifre absolute nu garanteaza ca ai incasat comisonul cel mai mare. Una este sa iai 27% din 200 lei si alta e sa iai 15% din 700 lei in cifre absolute. Deci cel putin pe mine ma lasa rece ca se tipareste comisionul pe polita, eventual ii creaza febra celui care cumpara. 3. In conditiile in care comisionul maxim se va limita la 10% sigur 10% va fi comisonul la toate societatile, adica egal peste tot, iar clientul va cumpara tot la cel mai mic pret. Nu vei mai putea lasa din pret, adica comision ca nu mai ai de unde si sa mai ai voie dar nici acest lucru nu mai e permis. Deci ultima grija a clientului o sa fie fix comisionul. Parerea mea e ca din aceasta masura nu are nimeni de castigat ci va fi o noua tema de dezabatere si se vor uita adevaratele probleme ale asigurarii RCA. 4 Eu unul as porni o dezbatere serioasa pe: a. ASUGURARAREA DE RASPUNDERE CIVILA A CONDUCATORULUI AUTO ca alternativa la atualul RCA si b.pe repararea autovehiculului pe asiguratorul pagubitului cu regres pe asiguratorul vinovatului si astfel ar disparea sintagma "cel mai ieftin RCA" Daca citesti cu atentie actualele norme RCA la capitolul lichidare daune vei vedea ca acolo sunt multe aspecte care avantajeaza societatile de asigurare in detrimentul asiguratului. Lipsesc cu desavarsire sanctiunile pentru societatile de asigurare pentru multiplele obligatii ce le au prin aceste norme. Acest fapt lipseste de continut aceste norme si lasa clientul la cheremul si bunavointa inspectorilor dauna in foamea lor dupa ciubuc, ca sa nu spun mita.
 
<  1 | 2 | 3 | 4 | 5 |  >Arhiva

Sondajul curent

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

13.02.2020 Ce tipuri de asigurari anticipati ca vor creste cel mai mult in 2020?

06.01.2020 Cum va evolua piata de asigurari in 2020?

20.11.2019 Ai o asigurare medicala privata (produs care iti acopera o varietate de servicii medicale, la o multitudine de furnizori)?

04.10.2019 Casa ta este protejata prin asigurare?

11.09.2019 Cat de periculos crezi ca este sa conduci obosit?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >