1asig.ro
1asig.ro

Ce a cauzat adancirea neincrederii in sistemul asigurarilor?

- Contextul socio-economic 11.5%
- Deteriorarea imaginii unor companii 48.2%
- Degradarea calitatii serviciilor oferite 40.3%

Total voturi: 191
adaugat de Matei la 07.07.2015 13:14
Din pacate, desi degradarea serviciilor oferite este unul dintre aspectele cele mai importante ale scaderii increderii consumatorului de asigurari, nu se gasesc brokeri dispusi sa investeasca timp si bani pentru a schimba aceasta realitate. Am lucrat 18 luni la o aplicatie de analiza comparativa conditii contractuale de asigurare, un instrument foarte util pentru asistentii in brokeraj si din pacate brokerii (cei din top 10) nu sunt interesati sa utilizeze asa ceva. In continuare brokerajul inseamna alegerea celui mai bun pret si atat. Consultanta este aproape inexistenta.
 
adaugat de obreja la 01.08.2014 19:47
Excrocheriile multor brokeri, care nu au fost suficient de bine verificati, si nu s-au dat maxim de pedeapsa. Sunt multi care spun ca nu au nimic pe numele lor si nu au ce pierde, dar si inconstienta oamenilor care merg unde este mai ieftin, si daca se poate sa-i dai si din comision.
 
adaugat de JELER DORIN ALEXANDRU la 22.06.2014 09:05
Inainte de 1989 educatia populatiei despre asigurari a fost 0,dupa 1989 companiile straine au navalit ca pe un pamint virgin sa le i-a romanilor banii(si binenteles ALESII au acceptat) va mai aduceti amente de asigurarile de viata,au fost cooptati in schimbul unor comisioane directorii (noi),lideriide sindicat si alte persoane cu influenta la populatie, -doreai sa lucrezi undeva iti faceai asigurare de viata,intra in sistemul asigurarilor era obligatoriu asigurarea de viata.Cum sa vinzi daca nu ai asigurare?TARICEANU a vindut mii de masini(si nu numai) si umbla cu motocicleta etc,etc.ALESII au introdus citeva asigurari obligatorii si gata.care decare mai ieftine!!!!!! atit ca produse cit si ca societati.Si atunci la ce va asteptati din partea romanilor ???? as putea sa va vorbesc o saptamina despre ce ma revolta.Astept amenda pentru dreptul liber consintamit de a vota !!!!
 
adaugat de Alexandru SIMINA la 21.06.2014 09:14
Tatiana draga, nu contest ca atat agentii cat si brokerii mai au mult de invatat, dar scaderea increderii populatiei in asigurari a fost cauzata in proportie de 90% de scandalurile din ultima vreme. Si problema adevarata este ca presa nu doar ca exagereaza de fiecare data dar de multe ori pur si simplu abereaza. Spre exemplu afirmatia ca Omniasig a falsificat 1 000 000 de polite si a prejudiciat statul cu nu stiu cate milioane de euro. 1-nu a fost prejudiciat statul si 2-era vorba de un numar muuult mai mic de polite(care nu erau FALSE). Faptul ca legea asigurarii locuintelor a fost modificata de atea ori, a dus deasemenea la un haos si o stare de neincredere, multi cetateni intrebandu-ma si astazi "dar e obligatoriu/mai e in vigoare legea?" P.S. Sper ca ASF-ul sa continue curatenia pe care a inceput sa o faca...sa nu ierte nici un asigurator care este gasit cu nereguli.
 
adaugat de tatiana la 20.06.2014 23:20
calitatea slaba a celor mai multi din angajatii sau colaboratorii companiilor de asigurari, plus managementul defectuos au dus la situatia actuala.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 20.06.2014 17:27
Anul acesta s-a tot vorbit despre adancirea neincrederii romanilor in industria asigurarilor. In aceste conditii exista mii de clienti care au facut reclamatii la adresa asiguratorilor in primele luni ale acestui an. Acesta neincredere vine si intr-un context in care evenimentele neplacute din piata s-au tinut lant, fiind implicate atat companii mici, cat si mari. In aceasta situatie, companiile de asigurari din Romania vor avea o sarcina uriasa de a restabili increderea clientilor sau potentialilor clienti. Cu siguranta nu este o sarcina usoara. Cum vor reusi? Specialistii din domeniu dau cateva exemple de solutii. Printre acestea se numara calitatea si personalizarea produselor pe necesitatile clientilor, educatia financiara, renuntatea la preturile de dumping si trecerea pe profit a industriei (care este pe pierdere de 8 ani) si altele. Asadar, in opinia dumneavoastra, care sunt cauzele acestei lipse de incredere in asigurari?
 
Arhiva

Sondajul curent

16.11.2018 Va simtiti in siguranta in trafic?

09.11.2018 Veti face cumparaturi, anul acesta, de Black Friday?

02.11.2018 Cutremurul recent, de 5,8 grade pe scara Richter, v-a facut sa va ganditi mai mult la protectia locuintei?

26.10.2018 Ai intrat in dialog cu RoboCasa?

19.10.2018 Ce produse detineti pentru siguranta financiara a batranetii?

12.10.2018 Ce motive invoca clientii dumneavoastra cand refuza sa incheie o asigurare pentru locuinta (PAD sau facultativa)?

05.10.2018 La ce risc catastrofal considerati ca este expusa cel mai mult casa dumneavoastra?

28.09.2018 Cum estimati ca va evolua piata de asigurari la sfarsitul anului 2018?

21.09.2018 Cum apreciati decizia asiguratorului J.H.F. de a vinde asigurari de viata doar cu monitorizare fitness a asiguratului?

<  3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |  >