1asig.ro
1asig.ro

Este nevoie de reglementarea vanzarilor online de asigurari?

- Da 82.7%
- Nu 17.3%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 173
adaugat de ferdinand la 19.04.2013 14:47
Raman socat privind interviul acestui Manager Adrian Marin, el vorbeste de corectitudine, de respect? Acest om a denuntat contractul unei femei insarcinate in luna in care aceasta a nascut. Esti pasibil de lipsa de respect din partea comunitatii. Esti un ZERO privind caracterul. Sper ca Justitia din Romania sa isi faca treaba, iar daca aceasta nu si-o face exista Ajentia de litigii comerciale de la New York, unde cu siguranta vom ajunge privind nerespectarea contractului incheiat. Sa iti fie rusine om de ni mic
 
adaugat de Florin TALOS la 16.04.2013 06:59
Avand in vedere legislatia in vigoare in domeniul asigurarilor pot spune pe scurt ca emiterea online azi e in afara legii. Pentru a acest tip de emitere trebuie urgent reglementari specifice si clare pana nu scapa de sub control. Singurele asigurari care se pot emite on line sunt cele obligatorii si pe care sa nu fie necesara semnatura asiguratului. Altfel ce facem cu inspectiile de risc, cu certificarea datelor inscrise in polita, corectitudinea colectarii datelor necesare incheierii politei, cum explicam asiguratului ce este fransiza si alte clauze, cum ia la cunostinta inainte de incheierea politei de conditiile asigurarii, etc. Trebuie inlaturate practicile inselatoare. Pretul afisat si incasat efectiv trebuie sa fie cel de pe chitanta politei si nu altul cum se procedeaza acum. Cum isi indeplinesc brokerii misiunea de reperezentant al asiguratului in fata asiguratorului, servisarea clientului in caz de dauna, etc. Ce facem cu cultura asiguratilor in domeniu pe care 90% nu o au in cazul in care nu mai au nici legatura directa cu consultantul care sa-i directioneze spre o solutie de asigurare optima pentru nevoile sale. Sunt multe avantaje pentru vanzatorii online dar piata va avea mult de suferit in acest fel. Din pacate nu ne putem raporta la rezultatele obtinute in vest pentru ca ei au o cultura neintrerupta de generatii in domeniu, ori la noi acest lucru nu exista. Noi ne asiguram cu mici exceptii pentru ca ne obliga legea si doar de frica amenzii.
 
adaugat de vs la 15.04.2013 09:28
fara incarcarea documentelor justificative... cupon pensie,declaratie bugetar dac este reducere copil minor cope certificat nastere...si fara documentele masinii(pentru verificarea conformitatii datelor)CSA ar trebui sa interzica emiterea politelor in mediul online
 
adaugat de eusebiu salceanu la 15.04.2013 08:56
Daca se vrea cu adevarat corectitudine, politele on line ar trebui emise numai dupe ce asiguratul a trimis scanat o copie la certificat inmatriculare auto si la buletin proprietar,atunci nu ar mai apare polite gresit completate (intentionat sau nu) pt a plati cat mai putin.(auto -mixt in loc de autoutilitara,CNP-ul parintilor,o cilindree mai mica,oadresa din mediul rural......)
 
adaugat de Gogu la 15.04.2013 06:36
Asigurari inseamna nu numai cele auto. Asigurarile online pot fi facute numai in cazul asigurarilor obligatorii, a contractelor "fortate" adica, RCA-ul si PAD-ul si in cazul asigurarilor care nu implica o inspectie de risc. Totodata, in cazul unei asemenea reglementari trebuie interzisa vanzarea online a acestor asigurari direct de catre asiguratori intrucat brokerii si intermediarii in asigurari vor disparea. Reducerile oferite de brokeri sunt din comisionul pe care acestia-l primesc de la asiguratori si nu de la asigurati.
 
adaugat de Mandricel Marius la 13.04.2013 20:40
Cu siguranta este nevoie de o reglementare. Ganditi-va la acele reduceri oferite de mai multi brokeri. Nu prea vad fair-play in acest domeniu.
 
adaugat de carburean claudiu la 13.04.2013 09:01
da ar trebui o reglementare clara ,doarece multe polite din online permit portite ,adica cotatii incorecte clientul neavind habar ce plateste,eliminarea pe suport de hartie ar fi bine venita,datele ar putea fi incarcate pe un card care sa contina datele auto,istoric asigurari ,date client ,date despre avarii si reparatii mai ales pt casco unde sunt inca incercari de frauda.dar astea sunt doar vise indepartate !!!!
 
adaugat de Adrian la 12.04.2013 21:31
Reglementarea trebuie sa faca diferenta intre online si offline daca se aplica la acest mediu cibernetic si pentru a incuraja si nu a distruge mediul care incepe sa prinda contur trebuie sa se renunte la remiterea documentelor efective ( si polita sa fie doar un numar sau un scan) fara a fi necesara stampila sau semnatura partilor pe contract, alaturi de obligatii privind informarea si subscierea. Renuntarea la unele cutume specifice legii / contractelor traditionale ar facilita si controlul pietei de asigurari. Plata s iemiterea electronica, similara cu politele obligatorii trebuie sa fie o obligatie( polita sa se emita doar cu plata), reinnoire automata in cazul in care nu se denunta asigurarea de catre client ...mai bine spus adoptarea unui model vestic de comercializare si legiferare a pietei de asigurare , cu periaoda de tranzitie necesara... Astfel putem considera ca asigurarile se vand online..cand clientul nu va fi nevoit sa faca nimic in afara mediului virtual si cand vor exista metode clare si parghii precise de protectie atat a datelor sale, a infirmatiilor din politele de asigurare , dar si de cunoastere precisa / verificata a cunoasterii conditiilor de asigurare care stau in spatele asigurarii.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 12.04.2013 17:41
Desi politele vandute prin intermediul site-urilor specializate genereaza, deocamdata, cote reduse din volumul total al asigurarilor vandute, companiile si brokerii se orienteaza din ce in ce mai mult catre solutii online, dovada fiind si numarul mare de pagini web destinate vanzarii de polite de asigurare. Astfel, un studiu derulat de Media XPRIMM in 2012 a identificat circa 100 de site-uri si portaluri dedicate comercializarii de produse de asigurare. In momentul de fata, serviciile de asigurari online sunt oferite in special de catre brokeri, insa companiile de asigurare arata un interes din ce in ce mai mare pentru acest canal de distributie. Politele RCA si CASCO, alaturi de asigurarile pentru locuinte domina in topul produselor oferite prin intermediul acestui serviciu, iar platile realizate la livrarea politei sau online prin card reprezinta cele mai populare metode de achitare utilizate. Comertul online castiga teren in Romania, insa sufera inca din cauza unei lipse de incredere a clientilor. Aceasta atitudine este mentinuta si in cazul achizitionarii online a politelor de asigurare. In acest context, problemele identificate prin intermediul unor procente semnificative din site-urile analizate, precum nespecificarea clara a modalitatii de plata pe care o au la dispozitie clientii, de altfel una dintre cele mai importante etape in achizitionarea unei polite online, sau nespecificarea datelor de identificare a companiei care detine site-ul, reprezinta obstacole care impiedica dezvoltarea eficienta a acestor servicii. In aceste conditii, considerati necesara luarea de masuri pentru reglementarea vanzarilor online de asigurari?
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >