1asig.ro
1asig.ro

Credeti ca va stimula coplata subscrierile pe asigurari de sanatate?

- Da 52.5%
- Nu 47.5%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 101
adaugat de cristina galu la 08.12.2011 23:40
CU SIGURANTA coplata va stimula subscrierile pe asigurari de sanatate ! asa cum percepem acum situatia in domeniul sanatatii, din ceea ce vedem in mass media si din propria experienta, platim cam in zadar cotizatiile lunare, societatile la care lucram vireaza si ele niste bani in contul caselor de sanatate, totul in speranta ca, la nevoie, vom putea beneficia de ingrijiri medicale in regim compensat sau gratuit. deficitul este un cuvant la ordinea zilei, iar sectorul asigurarilor de sanatate nu serveste inca scopului de a asigura o asistenta medicala corespunzatoare, si chiar daca veniturile noastre din salarii sunt aproape injumatatite de contributiile la asigurarile sociale si de sanatate, statul nu reuseste sa gestioneze eficient aceste fonduri. introducand obligativitatea platii serviciilor medicale in cazul vizitelor la medicii de familie sau la cei specialisti, coplata stabilita la maxim 600 lei anual ne determina sa analizam si oferta de asigurari de sanatate, intrucat sunt deschise din ce in ce mai multe clinici private cu care lucreaza asiguratorii. la aceste clinici nu exista cozi, mici "atentii" acordate persoanlului medical, iar dotarile sunt la standarde europene. in conditiile introducerii coplatii, cu siguranta asiguratorii vor dezvolta produse de asigurare care sa acopere serviciile medicale neincluse in pachetul de baza, totul la un tarif accesibil, incat sistemul privat vsa fi o alternativa pentru cei care isi doresc servicii medicale de calitate. in fond de ce sa mai platim tot la stat ( cand ni se retine deja din leafa o suma) si sa beneficiem de servicii pentru care vom mai plati "mici atentii" ( sa nu uitam ca acele cadre medicale la care apelam sunt bugetare, iar cresterile salariale din acest domeniu sunt un subiect vechi de discutie), cand, cu aceiasi bani sau chiar mai putini putem beneficia de servicii de calitate superioara ?! din ce stiu eu insa, dezavantajul este ca asigurarea de sanatate nu acopera tratamentele la afectiuni existente anterior incheierii contractului, asiguratorul fiind cel care cere o consultatie medicala completa a persoanei asigurate in urma careia se vor stabili ca exceptii boli cronice existente.
 
adaugat de PIRCALABESCU ADRIAN la 08.12.2011 21:02
Atat timp cat talharul asta de stat va fi administratorul banilor de pensii si de sanatate,nu va fi nimic sanatos in tara asta.Daca nu te strangi sa-ti faci o asigurare privata facultativa de sanatate care sa-ti garanteze pastrarea sanatatii si a demnitatii, te mananca cainii comunitari carora statul le aloca mai multi bani pentru ingrijire, decat pentru sistemul de sanatate. Dumnezeu sa va dea sanatate ca de la stat nu o sa o vedeti.
 
adaugat de EUROLEUL la 03.12.2011 08:22
Asigurarile voluntare,chiar si numai suplimentare , de sanatate sunt o necesitate,singura sansa pentru a salva si societatile de asigurare pe timp de criza si asistenta sanatatii.Pacat ca n-ati facut nimic pana acum si a trebuit sa vina Legea sa va oblige!.Nu va este exemplu pensia din piloanele 2 si 3 ?.Acum va va mai trebui nu stiu cat timp pentru a va pregati.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 02.12.2011 16:28
Camera Deputatilor a adoptat, in calitate de for decizional, proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, care prevede introducerea coplatii pentru sistemul medical romanesc. Acest proiect introduce obligativitatea platii serviciilor medicale in cazul vizitelor la medicii de familie sau la cei specialisti, tratamentul medical de urgenta ramanand in continuare gratuit. Coplata reprezinta contributia personala a pacientului la serviciile medicale din pachetul de servicii de baza, in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate si a fost stabilita la maxim 600 lei anual, prag peste care asiguratii vor beneficia de servicii medicale gratuite. Unul dintre argumentele Ministerului Sanatatii pentru implementarea sistemului de coplata a fost delimitarea clara a pachetului de servicii medicale de baza pe care le obtine pacientul prin asigurarile de sanatate de cel suplimentar, care va facilita introducerea sistemului de asigurari complementare. Astfel, in contextul nevoii de reformare a sistemului sanitar, introducerea coplatii este luata in calcul ca o modalitate de degrevare a bugetului de stat, de eliminare a mecanismului de plati informale din sistemul sanitar, precum si de impulsionare a sistemului de asigurari complementare, care va putea completa, la standarde ridicate, asigurarile sociale. Asadar, considerati ca introducerea coplatii va stimula subscrierile pe segmentul asigurarilor de sanatate?
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >