1asig.ro
1asig.ro

Prin ce metoda ar putea fi stimulati soferii sa isi incheie polita CASCO?

- O informare mai buna 11.1%
- Preturi mai mici 24.2%
- Produse CASCO personalizate 19.2%
- Alaturarea elementelor CASCO la politele RCA 45.5%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 99
adaugat de Ghita la 25.11.2011 12:29
Daca mai scad pretul la CASCO o sa ma asigur si eu. In momentul de fata, nu se asigura riscul ci se asigura o suma de bani, in cazul in care se produce riscul asigurat. Daca nu s-ar mai specifica in polita de asigurare suma la care se asigura ci s-ar specifica la valoarea de piata a bunului, pretul asigurarii casco va scadea, intrucat nu va mai exista riscul supraasigurarii, cum se intampla azi. Utilizarea grilei de bonus-malus de la RCA ar fi de asemenea utila intrucat un vehicul cu care nu s-a inregistrat un eveniment pe polita RCA, are mari sanse sa nu fi inregistrat nici pe casco.
 
adaugat de Cristea Adina-Maria la 23.11.2011 14:24
Momentan clientii reactioneaza doar la asigurarile cerute de lege, motiv pentru care sustin alaturarea elementelor Casco la politele RCA, celelalte metode atrag doar persoanele avizate, care au o anumita educatie financiara.Ghidul Casco este un prim pas spre educarea consumatorilor in ceea ce priveste asigurarea auto si asigurarile in general.
 
adaugat de slabu danut la 21.11.2011 08:16
Masura personalizarii mi se pare de departe a fi, la momentul actual, cea mai buna si urgent de transpus in practica. Ar fi o masura care sa sprijine atat asiguratii cat si asiguratorii.Asiguratii prin identificarea nevoilor si achizitionarea doar a acelor riscuri de care ei considera a avea nevoie asiguratorilor prin scaderea pretului care ar duce implicit in cresterea vanzarilor dar si in fidelizarea clientilor. Cu stima DAN SLABU
 
adaugat de lucia la 20.11.2011 20:13
alaturarea politelor casco la politele rca si bineniteles prin bonusuri.
 
adaugat de Moraru la 19.11.2011 17:42
Cat timp romanii isi iubesc Logan-ul ca pe un Ferrari, insa vor sa plateasca asigurarea cat pentru un Trabant, il intretin spaland-ul in raurile patriei cand merg la iarba verde si impart GPL-ul cu socra cand merg la tara dupa porc, cred ca soferii pot fi stimulati sa cumpere CASCO eventual daca este inclus in RCA si fara sa ceasca pretul. Cine accepta costurile de utilizare in conditi de siguranta ale unui autovehicul, are si CASCO si anvelope de iarna si daca isi iubeste si familia are si RCA la un asigurator care nu este cel mai ieftin.
 
adaugat de Mircea la 19.11.2011 16:17
Politele CASCO trebuie facute ca si cele Life, cu ceva capitalizare. De exemplu, daca la sfarsitul perioadei (de minim 3 ani, de exemplu), soferul nu a avut nici un eveniment, sa primeasca primele platite inapoi, sau macar o part din ele.
 
adaugat de Daniel Barhan la 18.11.2011 19:13
Cu siguranta ca pretul are cea mai mare influienta in alegerea produsului CASCO, dar, nu trbuie uitat ca un pret mic poate "nsela" clientul si anume ca ce e ieftin e si prost. Prima de asigurare corecta, trebuie sa fie cea care te satisface in primul rand calitativ. Stiti cum e? Ca la piata: pe taraba gasesti mere la 1 leu, la 2 lei dar si mai scumpe. Daca le cumperi pe cele de 1 leu?kg. , cu siguranta vei avea surpriza cand ajungi acasa sa le arunci. Mie mi se pare o chestie care tine si de buzunarul omului dar si de cultura in asigurari. Va urez la toti bafta si fara evenimente.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 18.11.2011 17:41
Ponderea pe care asigurarile auto o detin in subscrierile companiilor de profil pare sa intareasca ideea ca romanii isi iubesc mai mult masina decat locuinta sau viata. Desi, potrivit studiilor, CASCO reprezinta cea mai cunoscuta forma de asigurare facultativa, exista inca un numar mare de soferi care nu stiu exact ce acopera o asigurare CASCO. Pornind de la principiul ca un client cumpara doar produsele sau serviciile despre a caror existenta stie si a caror utilitate o intelege, CSA - Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, IGPR - Inspectoratul General al Politiei Rutiere si APPA - Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor, demareaza saptamana viitoare cea mai ampla campanie din Romania de promovare a asigurarilor CASCO. Astfel, in perioada 21 - 27 noiembrie vor fi distribuite peste 2 milioane de brosuri informative in intreaga tara. Acestea vor ajunge la publicul larg atat prin intermediul promoterilor din principalele intersectii din marile orase si din cele mai importante galerii comerciale, cat si prin intermediul cotidianelor Adevarul si Romania Libera, impreuna cu editiile acestora din 22 si 23 noiembrie. Din brosurile campaniei romanii vor afla de ce sunt necesare aceste asigurari si care este modalitatea de obtinere a despagubirilor. In plus, o rubrica distincta va puncta principalele aspecte care tin de cresterea sigurantei rutiere pe timp de iarna. Asadar, care considerati ca sunt ca sunt metodele prin care pot fi stimulati tot mai multi soferi sa isi incheie polite CASCO?
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >