Piata Asigurarilor - Asigurari - Totul despre asigurari - Piata asigurarilor din Romania - 1asig.ro

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 ASF 
 Asiguratori 
 Brokeri 
 Date financiare 
 Organizatii 
 Va recomandam 
 Cariere 
 Job 
 PAD-PAID 


Bucuresti
6
1 EUR = 4.4852 RON
1 USD = 3.9870 RON
RFI

Piata Asigurarilor

Primele brute subscrise (PBS) pe piata asigurarilor din Romania au inregistrat, in primele noua luni ale anului 2015, valoarea de 6,33 miliarde lei, in crestere cu 7,41% fata de perioada similara a anului 2014, potrivit datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

La 30 septembrie 2015 activau pe piata asigurarilor 35 societati de asigurare dintre care 20 au practicat numai activitate de asigurari generale, 8 au practicat numai activitate de asigurari de viata si 7 au practicat activitate compozita, cu una mai putin fata de perioada anterioara.

Din valoarea totala a PBS, 5 miliarde de lei reprezinta primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor generale (AG), iar 1,3 miliarde de lei reprezinta primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor de viata (AV).

In ceea ce priveste topul societatilor cu cele mai mari volume de prime brute subscrise in primele noua luni din 2015, iesirea ASTRA Asigurari a produs cateva schimbari in clasament. Daca ALLIANZ-TIRIAC Asigurari (cu subscrieri de 769,76 milioane lei) si OMNIASIG VIG (694,31 milioane lei) si-au pastrat primele doua pozitii, GROUPAMA Asigurari (578,73 milioane lei) a urcat pe podium, in locul ASTRA, dupa ce in primele sase luni detinea locul patru.Asigurari generaleAsigurari de viata


PAID

ASIROM
OMNIASIG

CAMPION Broker
Copyright 2016 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM