1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

WTW a actualizat RiskAgility Financial Modeller, un software dedicat asiguratorilor de viata

Willis Towers Watson a lansat o noua versiune a RiskAgility Financial Modeller, tehnologia sa de modelare financiara si software de raportare pentru asiguratorii de viata, informeaza Reinsurance News. RiskAgility FM 3.0 le ofera asiguratorilor de viata o noua abordare de calcul pentru modelarea actuariala, cu durate de rulare mai rapide decat cele prevazute pana acum.

Potrivit sursei citate, actualizarea va reduce costurile financiare si de mediu pentru tehnologia hardware actuala sau pentru resursele cloud PAYG. In plus, mai arata WTW, noul motor de calcul al RiskAgility FM 3.0 a fost conceput pentru a completa Unify, o platforma WTW de automatizare si guvernare a fluxului de lucru.

"Nevoia de rapiditate, de optimizare si de costuri mai mici cand se realizeaza calcule actuariale reprezinta o preocupare pentru multi dintre cei care ocupa functia de CFO, CRO sau Chief Actuary. Noul motor de calcul de la Willis Towers Watson le-a permis acestora sa realizeze imbunatatiri semnificative in toate domeniile, oferindu-le mai multa incredere in capacitatea lor de a furniza la timp rapoarte interne si de reglementare. Totodata, le-a permis si sa modeleze mai bine riscurile pe care le acopera, oferindu-le un avantaj competitiv semnificativ", spune Mark BROWN - Global Product Leader, Life Financial Modelling, Willis Towers Watson.

"Solvency II si IFRS 17 obliga asiguratorii sa efectueze evaluari tot mai complexe asupra bilanturilor si a profitabilitatii, ceea ce, inevitabil, a condus la o crestere accentuata a cererii pentru o putere de calcul mai mare si, de asemenea, a majorat costurile de infrastructura. Acum, este posibil sa reducem aceste costuri. Castigurile fenomenale la nivel de performanta realizate de echipa de dezvoltare RiskAgility FM sunt cu adevarat importante pentru asiguratori si pot reduce semnificativ costurile pentru asiguratorii care adopta RiskAgility FM 3.0", completeaza Marcus BOWSER - Head of Life Consulting for UK&Ireland, WTW.