1asig.ro
1asig.ro
Life Is Hard intentioneaza sa ...

Life Is Hard intentioneaza sa achizitioneze 100% din actiunile Innobyte

5 min. / 1.540 cuvinte
Life Is Hard (LIH), companie listata la Bursa de Valori Bucuresti, a convocat Adunarea Generala a Actionarilor pentru a aproba intentia companiei de a achizitiona 100% din pachetul de actiuni al firmei Innobyte, unul din principalii jucatori pe piata de ecommerce din Romania. Cele doua companii intra in etapa de due diligence.

PROMO


Astfel, Life Is Hard intentioneaza sa isi adauge noi competente complementare portofoliului sau de specializari, care cuprinde solutii tehnologice adresate in principal pietei IMM din Romania.

Termenii tranzactiei vor fi definiti in perioada de due diligence de catre actionarii Innobyte si Consiliul de Administratie al Life Is Hard, condus de antreprenorul Catalin CHIS, care detine si pachetul majoritar de actiuni al companiei.

"Asa cum am anuntat in 2020, Life Is Hard |Work Soft a inceput un proces activ de consolidare a fundamentului sau de crestere pentru anii urmatori, astfel incat sa devina un partener cu relevanta majora pe zona de digitalizare pentru companiile si comunitatile din Romania.

Complementaritatea si viziunea comuna de crestere pe care le avem cu Innobyte stau la baza discutiilor pe care le derulam si sunt premise importante pentru a continua dezvoltarea companiilor noastre intr-o formula comuna", spune Catalin CHIS.

"Innobyte are o echipa de exceptie, iar performantele de business sunt constant in crestere in ultimii ani. Ne dorim sa ne punem cat mai bine in valoare capabilitatile de digitalizare, iar rezultatele muncii noastre sa fie reflectate direct in valoarea companiei in fata investitorilor de la bursa, prin tranzactia pe care o pregatim alaturi de Life Is Hard", spune Catalin SOMFALEAN, actionarul majoritar al Innobyte.

Dupa realizarea tranzactiei, actualii actionari ai Innobyte urmeaza sa detina actiuni in cadrul LIFE IS HARD, iar echipa de management va ramane in continuare implicata in dezvoltarea afacerii ecommerce, in rol operational. In acest moment, compania Innobyte este condusa de catre Catalin SOMFALEAN si Catalin BORDEI, ambii fiind actionari si detinand functia de Managing Partners.

Innobyte este o companie romaneasca de dezvoltare software specializata in eCommerce care vizeaza maximizarea potentialului de business al partenerilor sai prin dezvoltarea unor platforme de eCommerce sigure, scalabile si inovative. Compania a incheiat anul 2020 cu o cifra de afaceri de 1,8 milioane de euro, este un business 100% romanesc cu 15 ani de activitate si a fost fondat de catre antreprenorul Catalin SOMFALEAN.

Prima companie romaneasca dezvoltatoare de soft listata la Bursa de Valori Bucuresti, piata AeRo, LIFE IS HARD este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii pentru proiecte smart city, detine cea mai utilizata platforma de brokeraj in asigurari din Romania - 24broker - si un portofoliu propriu de solutii adresate segmentului IMM. Compania a implinit recent 5 ani de prezenta pe bursa, a ajuns la o capitalizare bursiera de peste 25 mil lei.

In 2020, Life Is Hard a demarat demersurile de preluare a fondului de comert al altor doua companii: Active Power Solutions, cel mai mare dealer telecom B2B, respectiv Treecomm - distribuitor de solutii telecom pentru companii - tranzactie in desfasurare. Informatii despre performantele financiare ale companiei sunt disponibile aici

942 accesari